Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Galeriji “Aluminij” izložba Ivane Ćavar

Ivana Cavar

Izložba pod nazivom „Unutarnji krajolik“, širokobriješke akademske slikarice Ivane Ćavar, svečano će biti otvorena u četvrtak, 16. veljače, s početkom u 19 sati, u mostarskoj Galeriji „Aluminij“.

Izložbu, koju čini dvadesetak ulja na platnu nastalih tijekom 2014. godine, zajednički organiziraju Galerija „Aluminij“, Filozofski te Fakultet prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru.

– Na tim su slikama moja traženja unutar vlastitoga unutarnjeg krajolika, slikanog intimistički, obojenom plohom, koja je, bogatstvom svoje slojevitosti, raspoređena unutar suptilno postavljenoga crteža. U tim traženjima i pokušajima, događa se određeni sklad, novi ustroj titrajućih ploha i čvrstih poteza kistom- kazala je Ivona Ćavar, priopćeno je iz Galerije „Aluminij“.

Ivona je rođena 1973. u Širokomu Brijegu. Slikarstvo je 1999. diplomirala na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti, u klasi prof. Vasilija Josipa Jordana, a 2005. diplomirala i na poslijediplomskomu studiju slikarstva „Ars sacra“ na ALU Sveučilišta u Mostaru. Izlagala je dosad na dvadeset i jednoj samostalnoj te na više od stotinu skupnih izložbi u zemlji i u inozemstvu. Sudjelovala je i u radu 24 umjetničke kolonije.