Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Galeriji Charlama izložba radova belgijskih umjetnika

charlama galerija

Izložba radova umjetnika iz Belgije pod nazivom “Ležerna razmjena bez panike ” bit će otvorena 17. marta u sarajevskoj Galeriji savremene umjetnosti Charlama.

Na izložbi će radove izložiti Bence Bakker, Nicolas Bourthoumieux, Sarah Caillard, Koba De Meutter, Douglas Eynon, Alexis Gautier, Jan Kempenaers, Erwan Mahéo, Gijs Milius, Thomas Min, Rachel Monosov, Thomas Nolf, Gauthier Oushoorn, Max Pinckers, Sébastien Reuze, Robbert & Frank- Frank & Robbert, Liam Singelyn, Raf van de Ven, Hannelore Van Dijk, Sam Weerdmeester.

Ideja za izložbu potekla je od bosanskohercegovačkog umjetnika Jusufa Hadžifejzovića koji je prošle godine predložio belgijskim umjetnicima Thomasu Nolfu i Gauthieru Oushoornu da organizuju izložbu u Galeriji savremene umjetnosti Charlama u Sarajevu. Cilj je bio da se uspostavi dugoročna veza i saradnja između belgijske i bh. umjetničke scene.

Oushoorn i Nolf su na izložbu pozvali umjetnike s veoma raznolikom praksom. Neki od njih će pokazati već postojeće radove, na primjer Jan Kampeners poznat po fotografijama jugoslovenskih spomenika, koji će izložiti fotografije što je napravio u Sarajevu 1999.-2000. godine.