Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

U galeriji Novi hram sutra otvaranje izložbe Sonje Radan

Sonja-Radan

Sonja Radan rođena je u Sarajevu gdje je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti. Živi u Londonu, a izlaže širom bivše Jugoslavije i Evrope. Članica je ULUBIH-a i Udruženja umjetnika Brent-London

Jevrejska općina u Sarajevu i Jevrejsko kulturno-prosvjetno i humanitarno društvo “La Benevolencija” organiziraju u galeriji Novi hram izložbu Sonje Radan “Sjećanje drveta”. Izložba će biti otvorena sutra, 24. oktobra, i bit će dostupna posjetiteljima sve do 8. novembra.

Sonja Radan rođena je u Sarajevu gdje je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti. Živi u Londonu, a izlaže širom bivše Jugoslavije i Evrope. Članica je ULUBIH-a i Udruženja umjetnika Brent-London.

O izložbi “Sjećanje drveta” književnica i teatrologinja Ljubica Ostojić istakla je da “Sonja Radan svoj materijal, drvo, nalazi u hangarima Londona, gdje se odlaže građa poslije masovnog adaptiranja viktorijanskih i edvardijanskih zdanja. Odabrati upravo drvo kao umjetnički materijal i tretirati ga ovako, zahtjevno je i hrabro, posebice u kontekstu u kojem to čini slikarica” – navodi se u saopćenju organizatora.