Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

jednodnevni program

U Kaknju Festival “Bosansko kraljevstvo u književnosti”

biblioteka

Sudjelovanje na Festivalu potvrdili su Džeraldina Ribić, Ibrahim Kajan, Anto Stanić, Salih Strašević, Fajko Kadrić, Dženan Dautović, Emir Durmišević i Semir Spahić

Gradska biblioteka Kakanj organizuje Festival književnosti “Bosansko kraljevstvo u književnosti” koji će biti realiziran jednodnevnim programom 24. novembrau toj biblioteci.

Na Festivalu sudjeluju bh. književnici koji su objavili romane o Bosni u povijesnom periodu njezinih banova, kraljeva…(Kulin ban, Tvrtko I, Stjepan Dabiša, Stjepan Tomaš….), saopćeno je iz Gradske biblioteke Kakanj.

Sudjelovanje na Festivalu potvrdili su Džeraldina Ribić, Ibrahim Kajan, Anto Stanić, Salih Strašević, Fajko Kadrić, Dženan Dautović, Emir Durmišević i Semir Spahić.

U saopćenju se navodi da festival književnosti “Bosansko kraljevstvo u književnosti” želi okupiti bh. književnike koji pišu o periodu srednjovjekovne Bosne, ostvariti dijalog bh. književnika o bitnim pitanjima njihovog stvaralaštva, podići svijest o važnosti knjige i važnosti čitanja, te predstaviti nove i vrijedne naslove, ostvariti neposredni susret čitatelja i autora.

– Naša je želja i da promoviramo, iniciramo istraživanja o životu ljudi srednjovjekovne Bosne, i animiramo naše građane na čitanje književnih djela o tom povijesnom periodu – navodi se u saopćenju koje potpisuje direktor Gradske biblioteke Kakanj Senad N. Čišija.