Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sarajevo

U Kamernom teatru počele probe za novu predstavu ‘Pomračenje mjeseca’

kamerni pomracenje

Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, dramaturg Kamernog teatra 55.

U Kamernom tetaru 55 održavaju se probe za novu predstavu “Pomračenje mjeseca“, koju prema tekstu Vedrana Fajkovića režira Lajla Kaikčija. Premijera je planirana za kraj maja, saopćila je Press služba Kamernog teatra.

Kaikčija je kazala da je za početak rada na predstavi najvažnije da vlada dobra atmosfera na probama.

– Uz smijeh i dobar humor vrlo ozbiljno se analiziraju i razrađuju likovi i situacije. S obzirom na to da se radi o komediji važno je zadržati s jedne strane fokus i koncentraciju, a sa druge strane neposrednost i žovijalnost – istaknula je rediteljica.

U predstavi će igrati Senad Alihodžić, Sabit Sejdinović, Vanesa Glođo, Dina Mušanović, Alban Ukaj, Nadine Mičić i Igor Skvarica.

Glumica Kamernog teatra 55  Vanesa Glođo navodi da u novoj predstavi igra ženu u braku, majku dvoje male djece, staru pankerku čiji se život u jednom trenu pretvorio u jedan “težak ugarak negdje na dnu grudi”.

– Zanimljivo i privlačno za igrati. Lajla, rediteljica predstave nas kroz igru i analizu provodi kroz sve slojeve komada, imam divne kolege, sjajne glumce kao partnere, tako da će meni biti dobro. Test pred publikom je još uvijek daleko, ali sigurna sam će biti zadovoljni. Ovakav komad nisam gledala, nešto je novo barem na našim scenama – kazala je Glođo.

Dramaturgiju potpisuje Vedran Fajković, dramaturg Kamernog teatra 55.

Scenografiju i kostimografiju će raditi Adisa Vatreš Selimović. Producentica predstave je Adna Rizvan, dok će za fotografije biti zadužen fotograf Dženat Dreković. Dizajn plakata potpisuje Fabrika.