Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Petak i subota

U Lutkarskom kazalištu Mostar predstava “Oholica”

Oholica slika (1)

U predstavi igraju Anela Planinić i Marta Haubrich. Cijena ulaznice je 3 marke

Lutkarsko kazalište Mostar uz ograničen broj gledatelja nastavlja predstavama uveseljavati mališane te će ove sedmice u dva termina igrati predstavu “Oholica”, prema priči “Kraljevna i žabac” braće Grimm.

Predstava će se igrati u petak 13. novembra u 18 sati, i subotu 14. novembra u 11 sati.

Iz Lutkarskog kazališta su priopćili kako vrijednost poznatih bajki leži u njihovoj dubokoj simboličkoj vrijednosti, prenošenju edukativnih i moralnih pouka i ljepoti zbog koje su brojnim autorima trajni izvor nadahnuća i tumačenja ljudskih mana i vrlina.

“Klasičnu bajku braće Grimm ‘Kraljevna i žabac’ Zdenka Mišura je malo preradila i prilagodila našem vremenu. I ne samo to! Uspjela je pritom pokazati da likovi iz bajke ne ostaju u njenim okvirima, već ih s manama i vrlinama možemo naći u našem, stvarnom životu. Nije slučajno novi naziv ovoj bajci ‘Oholica’, jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje dane riječi… Ova nas priča upozorava na njegovanje vrlina poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne pretpostavke poštenog življenja”navodi se u priopćenju.

U predstavi igraju Anela Planinić i Marta Haubrich. Cijena ulaznice je 3 marke.

Iz kazališta mole sve posjetitelje da i dalje poštuju epidemiološke mjere pri posjetu toj ustanovi – obvezno nošenje zaštitnih maski, dezinfekcija ruku pri ulasku kao i ostale mjere preventivne zaštite.

“Budući da je broj posjetitelja ograničen molimo vas da osigurate svoje mjesto rezervacijom na broj telefona 036 314 893 svaki radni dan od 9 do 14 sati ili putem naše službene facebook stranice također svaki radni dan od 9 do 14 sati. Rezervirane ulaznice molimo preuzmite najkasnije 20 minuta prije početka predstave, jer u suprotnom rezervacija se poništava”, stoji u priopćenju.