u dva termina

U mostarskom Lutkarskom kazalištu za vikend “Oholica”

l_e5b7186483d8687c2fd0a5d632f886f6

U predstavi igraju: Ana Ljubić i Dino Gluhović

Lutkarsko kazalište Mostar od ovoga vikenda počinje sa svojim redovnim terminima predstava te će posjetitelji imati priliku pogledati Oholicu, prema priči “Kraljevna i žabac” braće Grimm.

Predstava će se igrati u dva termina; u petak, 27. januara, u 18 sati i u subotu, 28. januara, u 11 sati.

Vrijednost poznatih bajki leži u njihovoj dubokoj simboličkoj vrijednosti, prenošenju edukativnih i moralnih pouka i ljepoti zbog koje su brojnim autorima trajni izvor nadahnuća i tumačenja ljudskih mana i vrlina.

“Klasičnu bajku braće Grimm ‘Kraljevna i žabac’, Zdenka Mišura je malo preradila i prilagodila našem vremenu i ne samo to! Uspjela je pritom pokazati da likovi iz bajke ne ostaju u njenim okvirima, već ih s manama i vrlinama možemo naći u našem, stvarnom životu. Nije slučajno novi naziv ovoj bajci ‘Oholica’, jer želi ukazati na oholost kao izrazito ružnu ljudsku manu iz koje redom proizlaze i druge: sebičnost, samoljublje, nepoštivanje date riječi… Ova nas priča upozorava na njegovanje vrlina poput ljubaznosti i uvažavanja drugih, ma kako se oni razlikovali od nas, što su vrlo važne pretpostavke poštenog življenja”, istaknuli su u opisu predstave iz Lutkarskog kazališta Mostar.

U predstavi igraju: Ana Ljubić i Dino Gluhović.