Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U Mostaru najveći festival stripa u BiH

MoStrip_2018_Plakat

Klub MOSTRIP, udruga ljubitelja stripa iz Mostara, koji je osnovan krajem 2015. godine od strane nekolicine strip entuzijasta s ciljem promocije stripa kao medija te grane umjetnosti, organizuje “Festival stripa Mostar 2018.”. Festival će se održati 20. i 21. oktobra 2018. godine u prostorijama Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača.

U Udruzi MOSTRIP naglašavaju da je iza njih već nekoliko uspiješnih projekata što festivala (Prvi mostarski strip vikend 2016. godine) i Drugi mostarski strip vikend (2017. godine), što radionica (dvije strip radionice za osnovnoškolce, radionica za srednjoškolce te radionica za djecu i mlade sa posebnim potrebama održanih u 2017 godini). Svojim djelovanjem su uspjeli animirati okolinu za kulturu stripa.

“Ove godine dolazi 13 gostiju iz Italije, Španjolske, Sjeverne Irske, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i BiH.  Tako će grad na Neretvi posjetiti Claudio Castellini,  Aleksa Gajić, Dražen Kovačević, Enis Čišić, Filip Andronik, William Simpson, Leonid Pilipović, Luka Cakić, Borislav Maljenović, Milorad Vicanović Maza,  Pasquale Frisenda,  Paulo Bisi i Renato Vladimir Renky
Što se tiče gostiju moramo spomenuti i činjenicu da će i ove godine kao što je bilo i za prethodne dvije, svi naši specijalni gosti uraditi plakate sa motivom grada Mostara, čime ćemo još jednom staviti Mostar  i Bosnu i Hercegovinu na mapu strip događanja u svijetu, kažu organizatori.

Svečano otvorenje “Festivala stripa Mostar 2018.” je 20. oktobra u 12 sati.