Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

SARTR

U petak na sceni ponovo predstava “Up and Down”

up and down sartr
Foto: SARTR

„Up and Down“ je dokumentarna predstava nastala kao rezultat višemjesečnog rada s mladim izvođačicama i izvođačima s Down sindromom

Na sceni Sarajevskog ratnog teatra SARTR u petak, 2. februara, sa početkom u 20h, ponovo će biti izvedena predstava „Up and Down“.

Vodeći se time da je kultura medij koji doprinosi bržem procesu razvoja, učenja djece i mladih s Down sindromom i koji im u pozitivnom smislu omogućava bogatiji i aktivniji život, te veći nivo samostalnosti, u koprodukciji udruženja „Život sa Down sindromom FBiH“ i Sarajevskog ratnog teatra SARTR-a nastala je predstava „Up and Down“ u režiji Ermina Brave.

„Up and Down“ je dokumentarna predstava nastala kao rezultat višemjesečnog rada s mladim izvođačicama i izvođačima s Down sindromom.

Ovo je glas jedne generacije koja mijenja svoj položaj u društvu. Zajedno sa svojim roditeljima primjer su kako se predanim i dosljednim radom mogu pomjerati granice. Od malih nogu su na sceni, kroz pozorište su učili o sebi i svijetu oko sebe. U ovoj predstavi progovaraju o svom sazrijevanju, hrabrosti, samostalnosti, pravima koja im pripadaju, barijerama i izazovima s kojima se suočavaju u društvu.

Samostalni su, ali njihova budućnost nije samo u njihovim rukama, nego i našim. Imamo li mi odgovore na pitanja: Šta za nas znači biti drugačiji? Kako se ponašamo jedni prema drugima? Znamo li zaista šta je Down sindrom? Jesmo li doživjeli osuđivanje? Kad bismo bili superheroj/ina šta bismo promijenili u društvu? Da li bismo? Kako? Kada?

U predstavi igraju: Ahmed Mašetić, Anes Kujović, Edna Šunjić, Ema Agić, Harun Tanović i Selma Hodžić
Autorski tim predstave čine/ Režija: Ermin Bravo/ Koreografija: Selma Hodžić, Amila Terzimehić/ Scenografija i kostimografija: Adisa Vatreš Selimović/ Dramaturgija: Emina Omerović/ Umjetnička saradnica za inkluziju: Alena Džebo/ Umjetnička saradnica: Selma Spahić/ Montaža videa: Vladimir Gojun/ Autorica fotografija: Edna Šunjić.

Kako bismo obezbijedili prijevod na znakovni jezik ili audio deskripciju molimo da se osobe kojima su potrebne navedene usluge jave putem poruke u inbox ili na mail sartrinfo@sartr.ba.

Rezervacije se mogu izvršiti putem telefona 033/ 664 070 ili 061/850 745 ili na mail blagajna@sartr.ba.