Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Veliki jubilej

U Pozorištu lutaka u Mostaru koncert gitariste Boška Jovića “Kradem ti se…”

bosko jovic koncert

Ulaz na koncert je besplatan uz obaveznu rezervaciju karata

U povodu velikog jubileja, obilježavanja 70 godina postojanja i rada Pozorišta lutaka u Mostaru, u petak, 16. prosinca, u 19 sati, na Velikoj sceni Pozorišta lutaka, održat će se koncert gitariste Boška Jovića “Kradem ti se…”, pod pokroviteljstvom Federalnog ministarstva kulture i sporta.

Gost na koncertu bit će Mustafa Šantić.

Gitarista Boško Jović sve svoje solo albume snimao je u Mostaru i neke pjesme i aranžmani nastali su inspirirani Gradom na Neretvi.

Ulaz na koncert je besplatan uz obaveznu rezervaciju karata na www.plm.ba

Boško Jović završio je osnovnu i srednju muzičku školu u Zenici 1999. godine, u klasi profesora Ljubinka Jovića.

Diplomirao je 2004. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, odsjek etnomuzikologija. Godine 2006. završio je osnovne studije gitare na Muzičkoj akademiji u Istočnom Sarajevu, kod profesora Zorana Krajišnika. Magistrirao je 2010. godine na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi profesora Aleksandra Svetea.

Od 2000. godine je profesor u Srednjoj muzičkoj školi u Sarajevu, a njegovi učenici su osvajali više nagrada na državnim i međunarodnim natjecanjima. Pored klasične glazbe, aktivno nastupa s World Music, Jazz i Pop umjetnicima. Između ostalih, često nastupa i s umjetnicom sevdaha Amirom Medunjanin, kao i sa Stjepanom Hauserom (2Cellos) i lutenistom Edinom Karamazovim.

Nastupao je u Austriji, Češkoj, Hrvatskoj, Velikoj Britaniji, Srbiji, Turskoj, Italiji, Crnoj Gori, Belgiji, Sloveniji, Švedskoj, Švicarskoj, Indiji i Norveškoj. Kao studijski umjetnik snimio je nekoliko snimaka za filmsku industriju, a između ostalih, snimao je za filmove “Dvaput rođen” i “Jasmina”. Pod etiketom “Aquarius Records” iz Hrvatske objavio je svoj debi album “Buđenje” 2014. godine koji je naišao na odličan prijem kod publike i kritike.