Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U režiji Ivana Plazibata

U SARTR-u višestruko nagrađivana predstava “Moj sin malo sporije hoda”

moj sin malo sporije hoda sartr
Foto: SARTR

“Nisu sve porodice sretne. Nisu sve ni nesretne. Sve su i sretne i nesretne”, napisala je dramaturginja Nejra Babić

Sutra 6. marta, publika će ponovo moći pogledati višestruko nagrađivanu predstavu „Moj sin samo malo sporije hoda“, autora Ivora Martinića, a u režiji Ivana Plazibata.

„Predstava prati jedan dan u porodici gospođe Mije koja nastoji da organizuje sinu proslavu dvadeset i petog rođendana. Mama će napraviti tortu, tata će kupiti poklon, baka i sestra će pomoći mami, doći će i tetka i tetak, a sin će biti najsretniji na toj proslavi. Poslije će otići sa prijateljima da proslavi dvadeset i peti baš onako kako on želi. Tata će zagrliti mamu i svi će mirno zaspati. U tom snu će mama sanjati da je rođendanski dan prošao tako lako i da njen sin hoda. A mi taj san nećemo gledati. Branko ne hoda i nikad neće prohodati, i to je tako. Prilično jednostavno. I nije problem što on ne hoda, nego emotivno prihvatanje te činjenice. U tim obrisima stana koje vidimo na sceni, dešava se život, onaj kojem i mi najčešće prisustvujemo. Nisu sve porodice sretne. Nisu sve ni nesretne. Sve su i sretne i nesretne. I u tom nastojanju da život pretvore u nešto lijepo sa okolnostima kakve jesu, gledamo likove koje jako brzo zavolimo, upravo zbog toga jer su nam bliski i istiniti“, napisala je Nejra Babić, dramaturginja predstave.

Glumačku podjelu čine: Jasna Diklić, Snežana Bogićević, Mirela Lambić, Sead Pandur, Jasenko Pašić, Adnan Kreso, Džana Džanić, Matea Mavrak i Enes Kozličić.

Rezervacije ulaznica mogu se izvršiti putem maila blagajna@sartr.ba ili na brojeve telefona 033 664 070 ili 061 850 745