Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Vitez

U subotu predstava “Šuma Striborova” Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod

Foto: GKM Vitez

Šuma Striborova – poznata je bajka hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić

U sklopu manifestacije 9. dani hrvatskog kazališta u BiH u subotu, 25. maja, u Vitezu igra Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod s predstavom “Šuma Striborova”. Predstava će biti odigrana u pozorišnoj dvorani “Vitez” s početkom u 20 sati.

“Šuma Striborova” SKM-a Slavonski Brod na netom završenom 64. festivalu kazališnih amatera Hrvatske, u Vodicama, dobila je nagradu za inventivnost, a nominirana je i za najbolju predstavu festivala.

Šuma Striborova – poznata je bajka hrvatske spisateljice Ivane Brlić-Mažuranić. Vrijedi istaknuti kako se 2024. obilježava 150 godina rođenja Ivane Brlić Mažuranić. Dobro poznata bajka napravljena u integralnoj verziji, u polunarativnoj predstavi, s glumcima koji igraju sve: od pripovjedača, preko uloga/likova, scenografije, zvukova.

Ansambl se bavi igranjem dječjih igara i pokušava prepričati/odigrati “Šumu Striborovu” uz mnoge probleme i neočekivane situacije i poteze.

Organizatori 9. Dana hrvatskog kazališta u BiH su Gradsko kazalište mladih Vitez i Udruga mladih “Enter”, a generalni pokrovitelj je Ministarstvo obrazovanja, nauke, mladih, kulture i sporta SBK.