Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kultura na ulice

U Velikom parku u Sarajevu izvedena dječja predstava “Stonoga Goga”

Foto: NPS

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo

Danas je u Velikom parku izvedena dramska predstava za djecu „Stonoga Goga“ autorice Andrijane Grgičević, u režiji Renate Carole Gatice.

Uloge su ostvarili: Tena Pataky, Maja Katić i Fabijan Komljenović.

Dramatizaciju potpisuje Maja Katić, scenografkinje su Renata Carola Gatica i Florencia Troisi, kostimska rješenje je uradila Renata Carola Gatica, dok su autori muzike Ivana Đula i Luka Vrbanić.

Kultura na ulice 2024! je specijalni program Narodnog pozorišta Sarajevo koji se održava se na javnim prostorima sarajevskih općina pod pokroviteljstvom Vlade Kantona Sarajevo, te u partnerstvu s Turističkom zajednicom Kantona Sarajevo.

Projekat „Kultura na ulice!“ je multimedijalnog karaktera i izražava sve oblike umjetničkog izraza prisutne u produkciji Narodnog pozorišta Sarajevo. Cilj projekta „Kultura na ulice!“ je, da kroz angažman profesionalnih mladih umjetnika i vrhunski program i izvedbu, približi kulturu i umjetnost građanima.
Ulaz na sve programe u produkciji specijalnog programa NPS „Kultura na ulice 2024!“ je besplatan.