Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

HKD "Napredak"

U Žepču predstavljena knjiga Franje Topića “Bosna i Hercegovina, naša domovina”

franjo topic – knjiga (1)

Profesorica Klarić rekla je za Topića da je pisanjem 75 kolumni u datom momentu dao svoj pečat tekstovima o određenim temama, aktuelnim i danas. Proročki je dao do znanja da dobra analiza na argumentiranim činjenicama, s kritičkim stavom, može osvijestiti čitaoca u datom trenutku, navela je Klarić

Knjiga “Bosna i Hercegovina, naša domovina” autora Franje Topića predstavljena je u Žepču u Katoličkom školskom centru “Don Bosco”, u organizaciji HKD “Napredak”, podružnice Žepče.

Ovu knjigu Franje Topića, počasnog predsjednika “Napretka”, predstavili su župnik župe Cer kod Dervente don Jozo Batinić, profesorica hrvatskoj jezika i književnosti Snježana Klarić, kao i autor Topić. Moderirala je profesorica Magdalena Barešić.

Učesnike su pozdravili predsjednik “Napretkove” podružnice u Žepču Nikola Borovac i don Mirko Barbarić, ravnatelj Salezijanske zajednice “Don Bosco“ u Žepču.

Profesorica Klarić rekla je za Topića da je pisanjem 75 kolumni u datom momentu dao svoj pečat tekstovima o određenim temama, aktuelnim i danas. Proročki je dao do znanja da dobra analiza na argumentiranim činjenicama, s kritičkim stavom, može osvijestiti čitaoca u datom trenutku, navela je Klarić.

Don Jozo Batinić se osvrnuo na povijesni aspekt rada i djelovanja prof. dr. Franje Topića u fakultetskom aranžmanu, zatim na rad i doprinos “Napretka” za čitavu Bosnu i Hercegovinu, kao i osnivanje podružnice “Napretka” u Žepču jer je u to vrijeme bio kapelan župe Sv. Ante.

Topić je ponovio da se njegova politika oduvijek zasnivala na tome da ljudi na ovim prostorima što bolje žive jedni s drugima. Nekoliko puta je kazao kako ne postoji sveti rat već samo sveti mir koji je ključan za rješavanje bilo kakvih problema i nesuglasica.

Upravo o ovim vrijednostima svake zemlje govori nova knjiga profesora Franje Topića “Bosna i Hercegovina naša domovina”.

Djelo se sastoji od 75 kolumni vezanih za političke, vjerske i društveno-kulturne događaje u Bosni i Hercegovini.

Autor također donosi razne stavove, sugestivne spoznaje o pojedinim događajima poput statusa i budućnosti Hrvata u Bosni i Hercegovini i posebno u Sarajevu.

Promociji su prisustvovali i načelnik općine Žepče Mato Zovko, predsjedavajući Općinskog vijeća Edin Šišić, predsjedavajući skupštine ZDŽ Ćazim Huskić, župnik župe Sv. Ante Padovanski u Žepču Predrag Stojčević, župnik župe Sv. Ane u Radunicama Marinko Filipović, župnik župe Sv. Leopolda Bogdana Mandića u Maglaju Franjo Tomić, župnik župe Sv. Josipa u Tesliću Ivan Ravlić te predstavnici kulturnog, gospodarskog i političkog života općine Žepče, saopćeno je iz “Napretka”.