Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

GKM Vitez

“Ugovoru” nagrada za najbolju predstavu 12. komedija festa u Bjelovaru

Foto: GKM Vitez

Član GKM-a Vitez Emin Šahdan dobio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu na festivalu, a Iva Šakić je dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu na 12. Komedija festu u Bjelovaru

Na 12. komedija festu u Bjelovaru Gradsko kazalište mladih (GKM) Vitez osvojilo je s predstavom “Ugovor” tri nagrade, među kojima i onu najznačajniju, za najbolju predstavu po izboru publike.

Na 12. komedija festu, koji je završen u nedjelju, nastupila su kazališta iz Zagreba, Svetog Ivana Zeline, Retkovaca, Županje, Nedelišća, Hercegovca, Metkovića i Viteza. Publika je kao i svake godine birala najbolju predstavu, a ovoga puta je to bila predstava “Ugovor” GKM-a Vitez s iznimno visokom ocjenom, 4,89. I ostale predstave su dobile prilično visoke ocjene, što dovoljno govori o izvrsnoj konkurenciji i kvalitetu predstava, priopćeno je iz GKM-a Vitez.

Član GKM-a Vitez Emin Šahdan dobio je nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu na festivalu, a Iva Šakić je dobila nagradu za najbolju žensku sporednu ulogu na 12. Komedija festu u Bjelovaru.

Predstava “Ugovor” i GKM Vitez tako su upotpunili bogatu kolekciju nagrada koje je ova predstava ranije osvajala, kako u BiH, tako i zemljama okruženja.

“Prije svega želim zahvaliti i čestitati ekipi iz Bjelovarskog kazališta i njihovoj voditeljici Maji, koji su uložili velik napor i vrhunski organizirali još jedan Komedija fest. Prekrasno je vidjeti ispunjenu dvoranu doma kulture u Bjelovaru na svakoj predstavi, ali i sve sjajne predstave koje su ove godine bile u konkurenciji, tako da čestitam našim dragim prijateljima iz ostalih kazališnih skupina na iznimnim predstavama. Hvala i publici u Bjelovaru, koja već drugu godinu u nizu daje najveću ocjenu našim predstavama, a na koncu posebne čestitka ansamblu predstave ‘Ugovor’ na jednoj divnoj energiji i razigranosti, ali i svim članovima naše kazališne obitelji. U ovoj predstavi glume mladi glumci, koji još uvijek pohađaju osnovnu i srednju školu, što je svakako zaslog naše sjajne budućnosti”, poručio je iz Bjelovara voditelj GKM-a Vitez Ivan Sajević.

Predstavu “Ugovor” režirao je i tekst adaptirao Marko Mirković. U predstavi igraju: Emin Šahdan, Leo Lukić, Ivan Žuljević, Iva Šakić, Hanka Salkić i Pavla Plavčić. Izvršni producent predstave je Ivan Sajević.

Gradsko kazalište mladih Vitez tijekom ove godine osvojilo je brojne festivalske nagrade, a vrijedi istaknuti kako su sa čak četiri različite predstave u ovoj godini osvajali nagrade za najbolju predstavu ne festivalima u BiH i zemljama okruženja. Proteklog vikenda predstava “Pidžama za šestero” proglašena je najboljom predstavom 2. ZAmKa festa u Svetom Ivanu Zelini, navodi se u priopćenju.