Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

troje kandidata

Uži izbor za ‘Književnu nagradu Andrićevih dana’

tri kandidata andricevi dani
FOTO: Fena

Nagrada se dodjeljuje za književno djelo prvi put objavljeno u prethodnoj godini na području BiH i u zemljama bosanskohercegovačke dijaspore na jednom od jezika naroda i narodnosti BiH

Nakon provedenog postupka stručnog vrednovanja pristiglih prijedloga u skladu s uvjetima javnog konkursa u uži izbor za Književnu nagradu Andrićevih dana ušlo je troje kandidata.

Komisija u sastavu Perina Meić, Muris Bajramović i Dženan Kos odabrala je prijedloge: “U kasno ljeto” autorice Magdalene Blažević, “Trojica za Kartal” autora Miljenka Jergovića i “Sakupljač slova” autora Edina Urjana Kukavice, priopćeno je  iz Gradske biblioteke Travnik.

Nagrada se dodjeljuje za književno djelo prvi put objavljeno u prethodnoj godini na području Bosne i Hercegovine i u zemljama bosanskohercegovačke dijaspore na jednom od jezika naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine, čiji su autori državljani Bosne i Hercegovine, kao i građani porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Svečana dodjela Književne nagrade Andrićevih dana, pod pokroviteljstvom načelnika Općine Travnik Kenana Dautovića, bit će upriličena 9. novembra u okviru programa kulturne manifestacije “Andrićevi dani 2023” u Travniku.