Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Muzej književnosti

Veče poezije Izeta Sarajlića i promocija knjige “Oči kroz koje ću i poslije smrti gledati”

Promotori knjige su kćerka Izeta Sarajlića Tamara Sarajlić-Slavnić i Ibrahim Spahić, art direktor Festivala GRAD, a moderator direktorica Muzeja i književnica Šejla Šehabović

U Muzeju književnosti i pozorišne umjetnosti Bosne i Hercegovine (Sime Milutinovića Sarajlije 7) u utorak, 19. septembra 2023. u 19 sati biće održano Veče poezije Izeta Sarajlića i promocija knjige “Oči kroz koje ću i poslije smrti gledati”, a u okviru programa VII Internacionalnog festivala GRAD.

Knjiga “Oči kroz koje ću i poslije smrti gledati” novi je izbor poezije Izeta Sarajlića u zajedničkom izdanju Nove knjige iz Podgorice, Kosmos izdavaštva, Međunarodnog centra za mir iz Sarajeva, Štampar Makarija i Hercegovina izdavaštva iz Trebinja.

Promotori knjige su kćerka Izeta Sarajlića Tamara Sarajlić-Slavnić i Ibrahim Spahić, art direktor Festivala GRAD, a moderator direktorica Muzeja i književnica Šejla Šehabović.

Sarajlićeve stihove govoriće njegov unuk Vladimir Slavnić i saradnik Muzeja književnosti Luka Bošković.

U okviru programa biće prikazan i isječak sa crnogorske promocije knjige “Oči kroz koje ću i poslije smrti gledati” koja je održana krajem avgusta u Budvi. Tom prilikom o liku i djelu Izeta Sarajlića govorili su Radomir Uljarević, urednik knjige i pjesnikov prijatelj i prof. dr. Aleksandar Jerkov. Stihove pjesama “Sivi vikend”, “Posveta”, “Tamara”, “Sarajevo” i druge čitao je mladi glumac Lazar Nikolić.