Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

skenderija

Velika posjećenost Međunarodnog sajama knjige u Skenderiji

sajam knjiga sarajevo
FOTO: Fena

Naglasila je da pored 150 izlagača, ima i velik broj promocija knjiga i djela u Bosanskoj kući, a posebno je izdvojila koordinatoricu Jagodu Iličić, koja je za vrijeme trajanja Sajma organizirala više od 100 promocija

Posjećenost četvrtog dana Međunarodnog sajama knjige je izvrsna, obzirom da svake godine dvoranu Mirza Delibašić posjeti više od 100.000 ljubitelja pisane riječi, kazala je za Fenu glasnogovornica sajma Lara Šutović.

sajam knjiga sarajevo
FOTO: Fena
Lara Šutović

Naglasila je da je danas posebno mnogo posjetitelja, ali da to pripisuje i nestabilnom vremenu  u Sarajevu, tako da su okupili i mlađu i stariju populaciju.

sajam knjiga sarajevo
FOTO: Fena

Istakla je da u okviru Programa za djecu i mlade Dječiji grad Međunarodnog sajma knjiga u Sarajevu u Domu mladih svaki dan imaju niz događaja, dok su za zreliju publiku organizirali aktivnosti u Svečanom salonu gdje se održavaju okrugli stolovi, te da su danas na okruglom stolu kojeg je organizirala Ambasada Grčke u BiH razgovarali o prevođenju knjiga.  

sajam knjiga sarajevo
FOTO: Fena

Naglasila je da pored 150 izlagača, ima i velik broj promocija knjiga i djela u Bosanskoj kući, a posebno je izdvojila koordinatoricu Jagodu Iličić, koja je za vrijeme trajanja Sajma organizirala više od 100 promocija.

sajam knjiga sarajevo
FOTO: Fena

Između ostalih štandova, kazala je da je najviše posjećen štand gdje se predstavlja bh. pisac iz dijaspore Samir Deumić, koji je danas promisao novi knjigu knjigu Sakupljač sjenki.

Zaključila je da će sajam trajati do ponedjeljka, 22. aprila, kada će svečano biti dodijeljene i sajamske nagrade.