Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

moff

Zatvoren 14. mostarski filmski festival: Umjetnost je pobijedila pandemiju

moff 2

Na ovogodišnjem festivalu prikazana su ukupno 24 filmska ostvarenja, među kojima deset u takmičarskom dijelu programa. Po prvi put festival je organizovan u formi autokina, s ciljem da se izbjegne opasnost širenja zaraze koronavirusom

Dodjelom nagrada “Stablo ljubavi“ najuspješnijim glumcima zatvoren je 14. Mostar Film Festival, ovog puta u formi autokina, koje je bilo postavljeno na parkingu Mostarskog sajma od gospodarstva.

Žiri u sastavu Miro Barnjak (predsjednik), Anila Gajević i Branka Bešević – Gajić najboljim je proglasio Gorana Bogdana za ulogu u filmu “Otac“, dok je najbolja glumica Marija Škaričić za ulogu u filmu “Mare“.

Za najbolje sporedne uloge nagrađeni su Jadranka Đokić i Boris Isaković, dok je ovog puta najbolji debitant Lazar Dragojević.

Članice žirija Anila Gajević i Branka Bešević – Gajić složne su da je posebno teško bilo izabrati najbolju glumicu za glavnu ulogu, pošto je među deset filmova u takmičarskom dijelu programa u njih osam glavna uloga bila ženska.

“Nadam se da smo uspješno sve dovele do kraja, te da smo ponovo imali dobar festival. Moram pohvaliti organizaciju, te posebno ideju o autokinu. Dakle, u iznimno teškim uslovima uspjeli smo organizovati još jedan veliki kulturni događaj. I ovo je trenutak u kojem je pobijedila umjetnost“, istakla je Bešević – Gajić, čiji je film “Svedočanstvo“ premijerno prikazan u revijalnom dijelu programa.

Zadovoljstvo na kraju nije skrivao ni direktor Slaven Knezović.

“Uspjeli smo uprkos koroni i to je na kraju, ipak, najvažnije. Za ovaj put od nas toliko uz nadu da ćemo se vratiti u normalu i da će u narednoj godini svi festivali, pa i naš biti održavani u normalnim okolnostima“, rekao je.

Na ovogodišnjem festivalu glume prikazana su ukupno 24 filmska ostvarenja, među kojima deset u takmičarskom dijelu programa. Prvi put festival je organizovan u formi autokina, s ciljem da se izbjegne opasnost širenja zaraze koronavirusom.