Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

“Zimska umjetnička izložba” učenika UWC-a Mostar u Centru za kulturu

Foto: Centar za kulturu Mostar

Učenici prve godine pripremili su nekoliko projekata u kojima su se upoznali s likovnim tehnikama kao što akvarel, grafit, akrilik, tuš, digitalni rad i slično, a učenici druge godine pripremaju individualne izložbe raznih medija i tehnika (slike, kipovi, instalacije i drugo)

Zimska umjetnička izložba (Winter arts exhibition) učenika Koledža ujedinjenog svijeta u Mostaru (UWC) bit će otvorena u petak, 23. februara, u mostarskom Centru za kulturu s početkom u 19 sati.

Svoje radove izložit će stotinjak učenika prve i druge godine ovog koledža što je ekvivalent trećem i četvrtom razredu gimnazije, a oni dolaze iz cijeloga svijeta, od Kanade do Indije, te od Rusije do Argentine. Radovi su nastali u sklopu nastavnog predmeta Visual arts, saopćeno je iz Centra za kulturu.

Učenici prve godine pripremili su nekoliko projekata u kojima su se upoznali s likovnim tehnikama kao što akvarel, grafit, akrilik, tuš, digitalni rad i slično, a učenici druge godine pripremaju individualne izložbe raznih medija i tehnika (slike, kipovi, instalacije i drugo).

Svi ti radovi vezani su za pojedine tematske cjeline, na primjer identitet, podizanje svijesti, ekologija, portreti i slično.

Organizatori izložbe su UWC Mostar i Centar za kulturu.