Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pas koji je bio zapaljen i obješen pomogao je ostalim životinjama

pas

Pas Gucci, po kome je nazvan Guccijev zakon o životinjama, pokrenuo je svijest i savjest ljudi o brutalnom zlostavljanju životinja. Ovaj pas je prije 22 godine teško povrijeđen i mučen, posle čega je pokrenuta inicijativa i dugogodišnja borba za zaštitu životinja.

Doug Jamesse još uvek dobro sjeća noći kada je spasio sa ulice kuče koje je promijenilo historiju životinja.

– Jadničak je izgorio od glave do repa – prisjeća se Doug.

Osoba koja ga je mučila polila ga je plinom, objesila na drvo i zapalila, a za tako svirepi čin osuđena je samo na šest mjeseci zatvora.

Doug je odlučio da usvoji nesretno kuče i da se brine o njemu.

Ovo se odigralo u Alabami 1994. godine. Pas Gucci je, bez obzira na povrede preživio, nakon čega je zajedno sa Dougom radio na tome da se promijeni način na koji se tretiraju životinje.

I njih dvojica su stvarno promijenili svijet: Guccijev zakon, nazvan po ovom nesretnom psu, promijenio je zakon Alabame, zbog čega je ova vrsta zlostavljanja životinja dobila naziv zločin sa ozbiljnim posljedicama. Danas se nasilno ponašanje prema životinjama shvata ozbiljno zahvaljući Guccijevom slučaju.

Gucci se oporavio od povreda i živio dugo i sretan život. Preminuo 2010. godine i njegovo stradanje neće biti zaboravljeno.

Pogledajte video i poslušajte priču o njemu.