SHOWbuzz

Akcioni SF spektakl “Putnici” u BH kinima od 29. decembra

27/12/2016

Akcioni SF spektakl “Putnici” dolazi kao šlag na tortu u zadnjem vikendu 2016.godine na repertoar BH kino dvorana.

Riječ je o novom filmu redatelja Mortena Tylduma („Igra oponašanja“) u kojem su glavne uloge ostvarile holivudske super-zvijezde Jennifer Lawrence i Chris Pratt.

Ovom prilikom predstavljamo vam ekskluzivni jednominutni spot koji na najbolji mogući način dočarava svu intrigantnost i spektakularnost ovog nadolazećeg blockbustera koji je proteklog vikenda samo na američkim kino blagajnama inkasirao 30 miliona dolara.

Aurora (Lawrence) i Jim (Pratt) dvoje su putnika koji se nalaze na svemirskom brodu koji ih prevozi u novi život na novoj planeti. Međutim, uskoro putovanje postaje smrtonosno nakon što ih njihove komore za spavanje probude iz hibernacije 90 godina prije dolaska na odredište. Kako Jim i Aurora pokušavaju otkriti misteriju koja se krije iza njihovog preranog buđenja, tako se između njih dvoje javlja uzajamna privlačnost… Sve do trenutka kada se brod pokvari, a njih dvoje konačno otkriju zastrašujuću istinu o tome zašto su ranije probuđeni.

Uz Jennifer Lawrence i Chrisa Pratta u ostalim ulogama pojavljuju se Michael Sheen, Laurence Fishburne i Andy Garcia. Scenario za film potpisuje Jon Spaihts, autor filmova „Crni sati“, „Prometej“ i „Doktor Strange“.

Jedna od svakako najvećih zanimljivosti vezana za “Putnike” jest i ta da se još 2007. godine scenario za film nalazio na tzv. „Crnoj listi“ – popularnoj holivudskoj listi dobrih scenarija koji još uvijek nisu producirani (neki od poznatijih filmova u posljednjih nekoliko godina koji su se također nalazili na toj listi uključuju oskarovski naslov „Ritam ludila“ i box-office hit „Igra novca“).

Za vrijeme pretprodukcije mnogi poznati holivudski glumci uključujući Keanua Reevesa, Reese Witherspoon, Rachel McAdams i Emily Blunt bili su zainteresirani za glavne uloge.

Con film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH blockbuster Putnici samo sedam dana nakon otvorenja u Americi donosi na repertoar BH kino dvorana, tačnije multiplexa Cinema City u Sarajevu, Palas u Banja Luci, Ekran u Zenici i Andrićgrad u Višegradu te kina Kaleidoskop u Tuzli, Theatre u Busovači te Novi grad u Sarajevu.

Za narednu godinu tačnije za 26.januar Con film najavljuje Svjetsku premijeru zadnjeg nastavka blockbuster horor serijala”Resident Evil: Zadnje poglavlje” sa nezaboravnom Milom Jovovich u naslovnoj ulozi Alice najpoznatije akcione junakinje novog milenijuma.

Fokus.ba poklanja karte za SF spektakl “Putnici”

Komentari