Antonio Banderas glumit će Picassa u američkoj seriji

antonio_banderas_and_pablo_picasso_-_split_-_getty_-_h_2017

Antonio Banderas glumit će Picassa u drugoj sezoni američke serije “Genij” koja će se baviti slikarom koji baš kao i Banderas potječe iz Malage u Španiji, prenose mediji.

“Igrat ću Picassa u drugoj sezoni serije Genij koja će se prikazivati na američkim kanalima Fox i National Geographic, a zatim i međunarodno”, rekao je Banderas u francuskome gradu Deavuilleu gdje sudjeluje na festivalu američkog filma.

“Za mene je to vrlo velik angažman. Snimat ćemo od početka studenoga do kraja ožujka. Prve epizode trebale bi biti prikazane u aprilu ili maju, na američkim kanalima”, rekao je 57-godišnji Banderas.

Glumac koji se proslavio ulogama u filmovima kultnog španskog redatelja Pedra Almodovara poslije je razvio karijeru u Sjedinjenim Državama.

U Deauvilleu je Banderas je došao predstaviti film koji se prikazuje izvan konkurencije “Music of silence”, britanskog redatelja Michaela Radforda. U filmu nadahnutom životom slijepog italijanskog tenora Andreje Bocellija, Banderas tumači ulogu maestra koji će potaknuti pjevača da život posveti muzici.