Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Balaševićev sin: Gdje je moj otac kada mi lome vilicu?

aleksa-balasevic-foto-privatna-arhiva_1000x0

Aleksa Balašević (23) najpoznatiji je kao sin Đorđa Balaševića iako je njegov profesionalni put daleko od muzike. Aleksa se bavi borilačkim sportovima i organizuje MMA borbe, a roditelji ga podržavaju i pomažu mu.

U intervjuu za srbijanski Blic progovorio je o odnosu s roditeljima, njihovom braku, ali i načinu na koji funkcioniše podorica Balašević.

“Svi smo mi romantični. Tata nije samo kroz stihove pokazivao ljubav, već i kroz razne geste koje nisu poznate medijima”, kaže Aleksa i otkriva da brak njegovih roditelja nije opstao samo zbog djece, već zbog mnogo ljubavi.

“Ne mogu reći da smo ih održali mi, mislim na sestre i mene. Oni imaju nešto svoje jer i kad se svađaju i kad su u miru, oni su povezani. Ima nešto kod njih što ne mogu opisati, to je neka hemija koja se spontano javi.

Činjenica da je dijete poznatog oca nije mu, kaže, ni pomogla ni odnemogla.

“Uvijek kažem da nisam dijete poznatih roditelja, već velikih, jer poznat danas može biti svako, a veliki i uspješan teško. Ako neko moje roditelje voli i poštuje, gledat će me ljepšim očima, ako ih neko ne voli, neće me gledati uopće. Gdje je Đorđe Balašević kada sam ja na strunjači i neko mi lomi vilicu, kada sam u poslu sa velikim događajem, sa kladionicama i sa politikom?”, kaže mladi Balašević.

Aleksa je u medije dospio nakon što su na društvenim mrežama objavljene slike s poznatim turbofolk pjevačicama. Mnogi nisu vjerovali da se sin Đorđa Balaševića druži s njima i da sluša takvu vrstu glazbe.

“Seka Aleksić mi je bila i pjevala na 18. rođendanu, ona je bila zvijezda u usponu kada sam bio u srednjoj školi i mi klinci smo odrasli uz folk muziku. Dobar sam sa Brenom i Bobanom Rajovićem. Brenu znam porodično, ona je bila osjećajna žena kada je moja sestra imala saobraćajnu nesreću i imam dobar odnos s njenom djecom i Bobom”, zaključuje.