Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pretjerao

BBC ekspresno otjerao voditelja nakon “šaljive” objave o kraljevskoj bebi

otkyz (1)

“Doslovno su me bacili pod bus”, napisao je ogorčeni voditelj nakon otkaza

BBC je dao otkaz voditelju Dannyju Bakeru nakon uvredljive objave o kraljevskoj bebi, prenose britanski mediji.

“Upravo sam dobio otkaz”, napisao je kratko Baker na Twitteru i dodao opasku o “crvenom umaku” koja se odnosila na segmente emisije 5 Live koju je dosad vodio na BBC-ju, tOkom kojih bi pitao goste kakav umak najviše vole u sendviču.

“Doslovno su me bacili pod bus”, napisao je ogorčeni voditelj nakon otkaza.

“To je bila ozbiljna greška u procjeni i protivi se vrijednostima koje mi kao stanica želimo utjeloviti. Danny je briljantan voditelj, ali više neće predstavljati sedmičnu emisiju kod nas”, izjavili su s BBC-ja za The Sun.

Podsjećamo, Baker je objavio fotografiju na kojoj muškarac i žena poziraju ispred bolnice držeći za ruke majmunčića u odijelu. “Kraljevska beba napušta bolnicu”, napisao je u opisu fotografije.

Mnogi su, zbog Meghaninog porijekla, ovu objavu proglasili rasističkom. Nakon brojnih komentara i reakcija, Baker je uklonio fotografiju i ispričao se, i to nekoliko puta.

“Sorry, moja smiješna slika malog gospodina u finom odijelu je neke razljutila. Nikad mi to nije ni palo na pamet jer mi um nije bolestan”, napisao je na Twitteru. “Maknuo sam je čim su se javili oni koji su bili dovoljno dobri da mi ukažu na moguće konotacije. I to je to”, dodao je, sada već bivši, BBC-jev voditelj.

Bijesni Britanci nakon toga su na društvenim mrežama počeli tražiti njegovu ostavku. “BBC, šta se čeka?”, pisali su, a BBC je veoma brzo nakon toga donio odluku o otkazu.

Iz palače se nisu oglasili.