Kino Cineplexx

BH Content Lab promovisao bh. sitcom “Tender” Srđana Vuletića

serija tender

“Ovo je, prije svega, atipična serija, koja odlazi od porodice i bavi se savremenim i modernim ljudima. Seriju karakteriše humor bez vulgarnosti, odnosno nema ponižavajućeg humora i gluma brojnih mladih, svježih lica. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo BH Telecomu, koji je prepoznao kvalitet ove serije, a koju će publika imati priliku vidjeti i u cijelom regionu“, ističe Vuletić

U produkciji BH Content Lab platforme BH Telecoma, u kinu Cineplexx održana je svečana pretpremijera serije „Tender“, kreatora Srđana Vuletića.

Publika je imala priliku premijerno pogledati dvije epizode ove urnebesne bh. serije, koja će vas, sigurni smo, nasmijati do suza, saopćeno je iz BH Telecoma.

Prije projekcije se prisutnima obratio generalni direktor BH Telecoma Sedin Kahriman, koji je ukratko predstavio rad BH Content Lab  platforme u okviru kompanije BH Telecom i najavio ostale projekte koji će biti realizovani u okviru ove platforme.

“Posebno zadovoljstvo je kada u BH Telecomu najavimo i realizujemo zanimljive projekte u okviru BH Content Lab platforme, najveće domaće produkcije audio-vizuelnog sadržaja. Prije mjesec i po smo bili u ovom kinu, kada smo predstavili seriju “Na rubu pameti”. Večeras prikazujemo seriju “Tender”, novi sitcom, koji će se emitovati na My TV servisu te će svojim humorom upotpuniti atmosferu svakog doma širom regiona”, rekao je Kahriman.

Generalni direktor kompanije se zahvalio glumačkoj postavi i režiserima, te u okviru BH Content Lab platforme BH Telecoma, najavio snimanje novih projekata i to kriminalističke drame „Znam kako dišeš“ kreatorice Jasmile Žbanić i serije „Princ iz Eleja“ kreatorica Amre Bakšić-Čamo i Elme Tataragić.

Posjetiocima Cineplexxa obratio se i režiser serije “Tender” Srđan Vuletić.

“Ovo je, prije svega, atipična serija, koja odlazi od porodice i bavi se savremenim i modernim ljudima. Seriju karakteriše humor bez vulgarnosti, odnosno nema ponižavajućeg humora i gluma brojnih mladih, svježih lica. Naravno, veliku zahvalnost dugujemo BH Telecomu, koji je prepoznao kvalitet ove serije, a koju će publika imati priliku vidjeti i u cijelom regionu“, ističe Vuletić.

Tender je urnebesna hit serija od 24 epizode koja na komičan način prikazuje svakodnevnicu u BiH. Ovaj workplace sitcom prati rad državne agencija za sprovođenje javnih nabavki, a u središtu serije je tročlana komisija koja je sastavljena po nama dobro poznatom “nacionalni ključ“ modelu: Srbin, Hrvat, Bošnjak. Tri potpuno različita karaktera, potpuno različite političke vizije i potpuno različita pogleda na svijet koji su prinuđeni raditi zajednički posao i dijeliti zajednički prostor – ured, kancelariju, ofis, office. Međutim, ono što ih spaja je jače od svih njihovih razlika – želja da se obogate. Na putu ka tome oni neće prezati ni od čega – lagaće, petljaće, potkupljivaće, ulizivaće se šefovima.

Sa druge strane, tu su i uposlenici administracije koji imaju svoje privatne probleme – hektičan ili nikakav emotivni život, manjak samopozdanja, nezainteresovanost koji često staju na put našoj komisiji. Pritom, niko nije imun na ljubav, pa tako ni uposlenici agencije. A ljubav je nešto što svima treba.

Komisija i administracija kreiraju čudan spoj pun ljubavi i mržnje, prijateljstva i neprijateljstva koji svakodnevno poprima novi oblik u kontaktu sa klijentima agencije. A agencija za javne nabavke je, naravno, magnet za varalice, lupeže i vucibatine svih vrsta i boja.

U seriji igraju Tarik Džinić, Robert Krajinović, Aida Bukva, Anja Kraljević, Igor Skvarica, Branko Janković, Anđela Kusić, Dražen Pavlović, Edin Avdagić i Nadine Mičić.

Kreator serije i scenarist je Srđan Vuletić, u saradnji sa produkcijskom kućom F.I.S.T. iz Sarajeva, a režiju potpisuju Amra Mehić i Neven Samardžić.

U Moja TV videoteci će se sedmično emitovati po dvije epizode (nedjeljom i ponedjeljkom). U programu Federalne televizije emitovanje serije počinje 28. i 29.januara ove godine sa početkom u 20.15 sati. Također će se emitovati po dvije epizode sedmično, uvijek u istom terminu (subota i nedjelja).

Nakon svečanog prikazivanja serije, druženje se nastavilo u klubu „Špica“, gdje je posjetioce svojim interpretacijama zabavljao Mahir Beathouse.

BH Content Lab je najveća domaća platforma za produkciju audio vizuelnih sadržaja kojoj je cilj podrška bh. kinematografiji, te kreiranje kvalitetnog sadržaja koji će povećati zadovoljstvo korisnika kroz atraktivnost ponude na Moja TV usluzi i ostalim platformama BH Telecoma.

Osim serije „Tender“, BH Telecom je do sada putem najveće domaće platforme za produkciju BH Content Lab, u saradnji sa domaćim producentskim kućama, realizovao snimanje serije „Kotlina“ kreatora Danisa Tanovića i Amre Bakšić-Čamo, te seriju „Na rubu pameti“ u režiji Elmira Jukića.

Također, u toku je snimanje kriminalističke drame „Znam kako dišeš“ kreatorice Jasmile Žbanić i serije „Princ iz Eleja“ kreatorica Amre Bakšić-Čamo i Elme Tataragić. Uskoro se očekuje produkcija serija „Komar“  kreatora Timura Makarevića i „Kad sam bio Hodža“ reditelja Ademira Kenovića.

Podsjećamo da će BH Telecom do kraja 2024. godine investirati 27 miliona KM za snimanje serijskog i filmskog sadržaja.

MY TV – vaše omiljene igrane serije, filmovi i emisije.