Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
SHOWbuzz

Blogerica optužila Instagram: Skrivate moje postove zbog moga tijela (FOTO)

13/06/2018

Blogerica Georgina Horne optužila je Instagram da je diskriminira zbog njene debljine te da njene objave prikazuje “niže” od objava mršavijih blogerica.

30-godišnji britanski plus-size model na toj društvenoj mreži redovno reklamira donje rublje i kupaće kostime, a prati je skoro 200.000 ljudi. Međutim, tvrdi da je primijetila da su njene objave s nedavnog odmora u Turskoj prikupile mnogo manje lajkova nego inače, te za to krivi Instagram.

Kaže da se njene fotografije i hashtagovi više ne pojavljuju visoko u tražilici kao prije te tvrdi da je to zato što Instagram pokušava sakriti plus-size tijela.

“Instagram me pokušava staviti u sjenu. Vidim po tome što mi postovi nikad nisu među top postovima, čak ni među hashtagovima s manje fotografija. I imam znatno manje lajkova. Da sam mršavica koja objavljuje sličan sadržaj ovo se ne bi događalo”, napisala je na Instagramu i dodala da je u nepovoljnom položaju jer za razliku od sličnih fotografija ‘nesavršenosti’ koje objavljuju mršavije žene, njeno ‘debelo tijelo nije privremeno’.

Nakon toga su se u komentarima javile još neke žene koje smatraju da je Instagram istu stvar napravio i njima.

“Prije bih svaki dan imala nove lajkove i pratitelje, sad sam na istom broju pratitelja već godinu dana”, požalila se jedna žena.

Ipak, bilo je i onih koji su zaključili da to nema veze s veličinom manekenki, nego s tim što algoritmi prednost daju sponzorisanom sadržaju.

“Algoritmi Instagrama su se promijenili, ni ja na svom poslovnom profilu više nemam lajkova kao nekad”, napisao je jedan pratitelj plus-size manekenke.

Instagram još nije komentirao njene optužbe.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.