Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Blogerica optužila Instagram: Skrivate moje postove zbog moga tijela (FOTO)

blogerica1

Blogerica Georgina Horne optužila je Instagram da je diskriminira zbog njene debljine te da njene objave prikazuje “niže” od objava mršavijih blogerica.

30-godišnji britanski plus-size model na toj društvenoj mreži redovno reklamira donje rublje i kupaće kostime, a prati je skoro 200.000 ljudi. Međutim, tvrdi da je primijetila da su njene objave s nedavnog odmora u Turskoj prikupile mnogo manje lajkova nego inače, te za to krivi Instagram.

Kaže da se njene fotografije i hashtagovi više ne pojavljuju visoko u tražilici kao prije te tvrdi da je to zato što Instagram pokušava sakriti plus-size tijela.

“Instagram me pokušava staviti u sjenu. Vidim po tome što mi postovi nikad nisu među top postovima, čak ni među hashtagovima s manje fotografija. I imam znatno manje lajkova. Da sam mršavica koja objavljuje sličan sadržaj ovo se ne bi događalo”, napisala je na Instagramu i dodala da je u nepovoljnom položaju jer za razliku od sličnih fotografija ‘nesavršenosti’ koje objavljuju mršavije žene, njeno ‘debelo tijelo nije privremeno’.

Nakon toga su se u komentarima javile još neke žene koje smatraju da je Instagram istu stvar napravio i njima.

“Prije bih svaki dan imala nove lajkove i pratitelje, sad sam na istom broju pratitelja već godinu dana”, požalila se jedna žena.

Ipak, bilo je i onih koji su zaključili da to nema veze s veličinom manekenki, nego s tim što algoritmi prednost daju sponzorisanom sadržaju.

“Algoritmi Instagrama su se promijenili, ni ja na svom poslovnom profilu više nemam lajkova kao nekad”, napisao je jedan pratitelj plus-size manekenke.

Instagram još nije komentirao njene optužbe.