Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Filmske nagrade

Britanski kandidati uključit će se u svečanu dodjelu Oskara iz domovine

Britanska redateljica Emerald Fennell nominirana je u kategoriji za najbolju režiju, a kantautorica Celeste za najbolju pjesmu

Američka filmska akademija omogućit će britanskim kandidatima za Oskara da svečanu dodjelu godišnjih nagrada za najbolja filmska ostvarenja prate iz domovine, prenose agencije pozivajući se na izvore organizatora.

Sir Anthony Hopkins, Gary Oldman, Olivia Colman, Daniel Kaluuya, Riz Ahmed i Carey Mulligan britanski su glumci nominirani za neki od ovogodišnjih Oskara.

Britanska redateljica Emerald Fennell nominirana je u kategoriji za najbolju režiju, a kantautorica Celeste za najbolju pjesmu, javlja agencija dpa.

Akademija još nije otkrila gdje bi mogla biti britanska pozornica za 93. po redu svečanu dodjelu koja će se održati 25. travnja na Union Station u središtu Los Angelesa.

Akademija je ranije bila oštro kritizirana jer je odbila prijedlog da se kandidati, koji zbog pandemije ne mogu putovati u Los Angeles, uključe u svečanost putem zooma.

Kritičari su upozoravali da bi neki umjetnici imali teškoća zbog mjera ograničenja te bi po dolasku u LA morali u karantenu tako da bi lako mogli i propustiti samu svečanost.

Iako su dopustili britansku podružnicu za dodjelu Oskara, organizatori ipak žele ograničiti javljanja putem interneta poučeni razočaranjima tijekom drugih svečanosti održanih u vrijeme pandemije, primjerice Golden Globes krajem veljače.

Za Oskara su nominirani i danski redatelj Thomas Vinterberg, bugarska glumica Maria Bakalova (“Borat 2”) i njegova južnokorejska kolegica Youn Yuh-Jung (“Minari”).

Drugi elementi svečanosti, koji će se izravno prenositi, održat će se u Dolby Theatre, tradicionalnom mjestu za Oskare u središtu Hollywooda.