Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chuck Berry objavljuje prvi album nakon 40 godina

Chuck Berry

Album jednostavna naziva “Chuck”, snimljen je u studijima blizu Saint-Louisa u Missouriju, njegovu rodnome gradu i sljedeće godine trebao bi biti u prodaji.

Smatran jednim od ‘otaca’ rock'n rolla i jednim od najboljih gitarista Chuck Berry je sudjelovao u oblikovanju popularne kulture 1950-ih godina, ali i razvoja glazbe u spoj Rhythm&Blues, a prepoznatljiv je po posebnom scenskom nastupu i stilu sviranja gitare.

Njegov hit “Johnny B. Goode” iz 1958. do danas je ostao jedan od najpriznatijih naslova popularne muzike i čak je odabran među pjesme koje su 1977. lansirane svemirskom sondom “Voyager” kao otisak Zemljana prema mogućim vanzemaljcima.

“Chuck” će biti prvi njegov album nakon 38 godina, a posvetio ga je supruzi Themetti Berry s kojom živi 68 godina. “Draga, ostario sam! Dugo sam radio na tom albumu, sada mogu prekinuti”, napisao je u saopštenju.

Album je snimio sa svojom skupinom, sa sinom Charlesom Berryijem mlađim na gitari, a predstavit će ga kroz brojne događaje, najavila je njegova diskografska kuća.