Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čime se danas bavi nekadašnja zvijezda čiji hit je pjevao cijeli svijet

vannila222

Vanilla Ice danas ima 50 godina, a njegov veliki hit ‘Ice Ice Baby’ svojedobno je pjevao cijeli svijet.

Pravim imenom Robert Matthew Van Winkle glazbom se počeo baviti nakon što je u motorističkoj utrci, kojima je bio opsjednut, povrijedio zglob. Dok je čekao da povreda zacijeli, u muzici je pronašao spas.

Iako je 1989. godine izdao debi album naziva ‘Hooked’, uspjeh je postigao s tek poboljšanom verzijom nazvanom ‘To the Extreme’. Single ‘Ice Ice Baby’ prodao se u više od 40 miliona primjeraka diljem svijeta, a bila je to i prva hip hop pjesma koja se našla na prvom mjestu Billboardove top liste.

Nekadašnja zvijezda proteklih godina imala je probleme sa zakonom. S policijom je imao probleme jer se fizički sukobio sa svojom, sada bivšom, suprugom Laurom, a prije dvije godine uhapšen je nakon što su ga optužili da je provalio u napuštenu kuću na Floridi i ukrao namještaj, grijač za bazen, bicikl i još nekoliko predmeta.

Nakon što mu je karijera krenula nizbrdo, pokrenuo je portal za nekretnine.

Danas dijeli savjete investitorima kako da profitiraju od prodaje kuće. Nekad popularni reper, sada kupuje kuće ispod cijene, renovira ih i prodaje po dvostruko višim cijenama. O svemu je napisao i knjigu i snimio reality naziva ‘The Vanilla Ice Crew’.