Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chris Cuomo

CNN dao otkaz voditelju zbog pomaganja bratu optuženom za seksualno zlostavljanje

chris cuomo222

Najmanje 12 žena optužilo je bivšeg guvernera New Yorka Andrewa Cuoma da ih je u različito vrijeme seksualno zlostavljao

Američka televizija CNN objavila je da je dala otkaz voditelju Chrisu Cuomu za kojeg je utvrđeno da je tokom istražnog postupka pomagao bratu i bivšem guverneru New Yorka Andrewu Cuomu, koji je optužen za seksualno uznemiravanje, prenosi Anadolu Agency (AA).

CNN je, podsjećajući da je Chris Cuomo ranije suspendovan na neodređeno vrijeme, objavio da je otpušten kao rezultat procjene koju su proveli s uglednom advokatskom kancelarijom.

Kanal je naglasio da su se pojavili i novi podaci te da će se, iako je Cuomo smijenjen, istraga nastaviti.

Najmanje 12 žena optužilo je bivšeg guvernera New Yorka Andrewa Cuoma da ih je u različito vrijeme seksualno zlostavljao.

Bivši guverner Cuomo odbacio je optužbe i morao je podnijeti ostavku na dužnost 10. augusta zbog pritiska svoje stranke.

U dokumentima koje je njujorško državno tužilaštvo objavilo prošlog mjeseca, navodi se da je Chris Cuomo koristio vlastite izvore kod medijskih radnika kako bi prikupio informacije o ženama koje su optužile Andrewa Cuoma i prenio ih njegovim savjetnicima.