Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Unutarnji svijet"

Dalaj Lama proslavio 85. rođendan objavom svog prvog albuma

The Dalai Lama

Projekt, koji sadrži 11 pjesama ambijentalne, umirujuće muzike snimila je Kunin, a pomogao joj je suprug koji je napisao muziku. Inače, Lami ovo nije prvi susret s muzikom

Četrnaesti tibetanski duhovni i svjetovni vođa, Dalaj Lama, proslavio je 85. rođendan izdavanjem svog prvog albuma, piše CNN.

Nada se kako će album mantri i budističkih učenja, koji je nazvao ‘Unutarnji svijet’, pružiti malo mira usred Haosa pandemije korona virusa i globalnih protesta izazvanih smrću Georgea Floyda.

– Muzika ima potencijal da prevlada naše razlike. To nas može vratiti u našu pravu prirodu srdačnosti. Sama svrha mog života je da služim koliko mogu. Muzika može pomoći ljudima na način na koji ja to ne mogu – poručio je Lama.

‘Unutarnji svijet’ bio je inspirisan novozelandskom muzičarkom Junelle Kunin, koja se prva obratila Dalaj Lami oko izdavanja kolekcije svojih mantri.

Projekt, koji sadrži 11 pjesama ambijentalne, umirujuće muzike snimila je Kunin, a pomogao joj je suprug koji je napisao muziku. Inače, Lami ovo nije prvi susret s muzikom.

Dobitnik Nobelove nagrade za mir se 2015. pojavio na pozornici muzičkog festivala u Glastonburyju i dostavio poruku o suosjećanju i međusobnom razumijevanju.