američki komičar

Dave Chappelle odgovorio na brojne kritike: Stojim iza svojih riječi

Dave Chappelle – instagram

Chappelle je u svom jednosatnom filmu emitovanom na medijskoj mreži “Netflix” pod nazivom “Završni argument” rekao da je “rodna pripadnost – činjenica”

Jedan od najpoznatijih američkih komičara Dave Chappelle kritikovao je kulturu “ukidanja” zbog spornih komentara i naglasio da stoji iza svojih riječi, nakon što je izazvao kontroverze među pripadnicima i pristalicama LGBT populacije svojom izjavom o rodnoj pripadnosti.

Chappelle je u svom jednosatnom filmu emitovanom na medijskoj mreži “Netflix” pod nazivom “Završni argument” rekao da je “rodna pripadnost – činjenica”.

U svojim prvim komentarima nakon sporne emisije objavljenim na društvenoj mreži “Instagram” Chappelle je izrazio volju da razgovara o svom programu sa članovima transrodne zajednice, ali je naglasio da neće “popustiti ni pred čijim zahtjevima”.

“Da su me članovi LGBT populacije pozvali, prihvatio bih poziv, mada sam zbunjen o čemu je riječ. Tačno znam šta sam izjavio. Svi tvrde da žele bezbjedno okruženje na ‘Netflixu’. E, pa izgleda da sam ja jedini koji ne može više da ide na posao”, istakao je Chappelle.

Prošle sedmice je zbog odluke “Netflixa” da emituje sporni film, oko stotinu radnika izašlo sa radnog mjesta u znak protesta. Miting kod zgrade “Netflixa” privukao je oko stotinu ljudi.

Chappelle je napomenuo da su zbog kontroverze neki od filmskih festivala širom svijeta povukli pozivnice za njegovo učešće.

Prema njegovim riječima, sada nijedna filmska kompanija, studio niti festival ne žele ovaj film, ali je zahvalio zvaničniku “Netflixa” Tedu Sarandosu koji je jedini koji ga još nije “ukinuo”.

Sarandos, koji je glavni i odgovorni urednik za emitovane sadržaje na “Netflixu”, izjavio je da je pogriješio u načinu na koji je rješavao kontroverzu među osobljem. On je napomenuo da riječi upotrebljene u spornom filmu nisu prešle crvenu liniju i podsticale na nasilje.