Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Najavio novi album

Dino Merlin: Nikad nisam ništa lako dobio

merlin – mi

Dodao je kako je sve bilo spremno proljetos, međutim, pandemija je pokvarila planove

Šest godina nakon objave posljednjeg albuma, Dino Merlin je novom pjesmom “Mi” u programu BHT1 najavio novi CD koji će biti objavljen do kraja godine. Slavni bh. pjevač večeras je bio gost posljednjeg oktobarskog izdanja emisije Konačno petak, u svom prvom TV nastupu od početka pandemije.

Govoreći o novom singlu, Merlin je kazao da je put do nastanka istog bio dug i naporan “kao što bili svi moji putevi u životu”.

“Takva mi je sudbina. Nikad nisam ništa lako dobio. Jako sam uzbuđen što sam nakon toliko vremena ponovo u eteru s novom pjesmom”, poručio je pjevač.

Promocija spota za novu pjesmu bila je jučer, a mnogi smatraju da su postavljeni novi produkcijski standardi.

“Uvijek sam se trudio pomjerati granice. Nikad nisam htio ući u rutinu. Život je kretanje, promjena. Život je uvijek pokušaj dostaviti nešto novo, natjecanje. Ne mislim da sam i po čemu ekskluzivan, niti drugačiji. Ja samo želim uvijek raditi svog posao najbolje kako znam”, poručio je.

“Mi” je prvi singl s predstojećeg albuma koji treba, prema riječima Merlina, izaći do kraja godine. Dodao je kako je sve bilo spremno proljetos, međutim, pandemija je pokvarila planove.

“Nije zahvalno u ovom vremenu praviti planove za koncerte. Moramo dobro razmisliti o tome kako naći novi put do publike. Želimo opet imati neposredni kontakt s publikom koji je neprocjenljiv i nezamjenjiv”, zaključio je pjevač.

U realizaciji spota za pjesmu “Mi” sudjelovali su umjetnici iz Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i S. Makedonije predvođeni redateljicom umjetničkog imena Kukla. Sniman je u Porto Montenegru, marini i nautičkom naselju u bokokotorskom zaljevu.