Djevojka poznatog kuhara otkrila nove detalje o njegovom samoubistvu

ANTHONY BOURDAIN: PARTS UNKNOWN

Glumica Asia Argento, koja je dvije godine bila u vezi sa Anthonyjem Bourdainom prije nego što je slavni kuhar sebi oduzeo život, gostovala je u televizijskoj emisiji Verissimo.

Italijanka se prisjetila nekih detalja iz prošlosti, a posebno nekoliko dana prije nego što je Anthony izvršio samoubistvo u svojoj hotelskoj sobi u Francuskoj.

“Dan prije nego što je umro čuli smo se telefonom, a njegov glas je zvučao čudno. Tada mi je samo kazao da je previše jeo i pio. Nije mi rekao ništa o ovim mislima. Napisao je i spomenuo nešto o samoubistvu na televiziji, ali sam mislila da je to bila romantična misao.”

Asia je pokušala da dođe do odgovora na pitanje zašto je legendarni kuhar riješio da oduzme sebi život…

View this post on Instagram

Another Green World photo by @Blue.lou

A post shared by anthonybourdain (@anthonybourdain) on

“Mislila sam da sam ja depresivna, on me je uvijek podržavao. Ponekad sam imala loše misli, depresija je veoma ozbiljna mentalna bolest i ponekad loše misli dođu… ”

“Instinkt za umiranjem nije ljudski. Anthony u tom trenutku nije razmišljao ni o kome, jer je njegov bol bio ogroman, ali ga ja nikada nisam vidjela. Kako je uspio tako nešto da sakrije?”, upitala se glumica.

Ona je potom briznula u plač dok je govorila o periodu nakon Bourdainovog samoubistva.

“Nikad nisam imala takvu osobu pored sebe. Brinuo se za mene i moje dijete. Ostavio mi je prazninu koju ništa ne može da ispuni, ovaj bol nikada neće da prođe”, rekla je.

“Više nema jutarnjih poruka, a uveče nema nikoga da mi kaže laku noć. Nemam više snage. Ako nisam dobro, ne mogu se brinuti o svojoj djeci. Ima dana kada ne mogu da izađem iz kreveta, ima i onih u kojima pokušavam da se ne vratim kući.”

Podsjetimo, ovo je bila posebno teška godina za Asiu Argento, koja je ubrzo nakon što je izgubila svog partnera optužena za seksualno zlostavljanje maloljetnog glumca Džimija Beneta kada je imao 17 godina.