Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Bravo Hrvatska"

Enis Bešlagić pokazao kako je proslavio pobjedu hrvatskih nogometaša

beslagic (1)

Enis je na Instagramu objavio video na kojem se vide kako slavi ispred televizora nakon pobjede vatrenih, a uz video je napisao: “Bravo Hrvatska!

Bosanskohercegovački glumac Enis Bešlagić (46) sinoć je navijao za reprezentaciju Hrvatske koja je na Svjetskom prvenstvu pobijedila Brazil i plasirala se u polufinale. Enis je na Instagramu objavio video na kojem se vide kako slavi ispred televizora nakon pobjede vatrenih, a uz video je napisao: “Bravo Hrvatska!”

Glumac je nedavno svojim pratiteljima objasnio zašto radi u Hrvatskoj, a ne u Bosni i Hercegovini.

“Radim u Hrvatskoj jer me u Bosni ne zovu baš, kao i mnogi gastarbajteri po svijetu što rade. Zato svaki dinar pošteno zaradim i ne kradem kao neki veliki domoljubi. Domovina je jedna, a to ne znači ako snimaš izvan nje da ne pripadaš istoj. Po tome bi sportaši trebali igrati samo za BiH klubove. Ali mene baš i nešto ne zovu u reprezentaciju BiH kad se dijele uloge, a i ne treba…

Tamo gdje me poštuju sa svim onim što ja jesam, onda dajem i ja ljubav i svoju zahvalnost. Puno šire gledam na to i nikada nisam želio biti niti kantonalni niti federalni glumac. Onaj koji krade svoju domovinu je izdajica, a ne onaj koji poštenim radom pokazuje ljubav”, napisao je Bešlagić.

Rasprava je odmah krenula dalje, a Enis je istaknuo i kako se ne smatra izdajicom domovine.

“Ako čovjek nema posla u svojoj državi i radi negdje drugo, je l’ to izdaja domovine…? Nije ograničenje rada izdaja… ako trgovci svoje proizvode plasiraju na razna tržišta, to ne znači da je super da samo prodaju u BiH. Ako glumci glume u regiji, to je dobro i to je na ponos. Jer i kad Džeko igra za Inter, a ne za Želju, ne znači da nije patriot… vjerujem ja, prijatelju, u tvoju dobronamjernost, ali ovo inače pišem da znaš da ovdje mnogi ne mogu naći posao zbog lopovluka i korupcije pa odlaze van raditi. Jer se ne gleda kvaliteta nego politička podobnost i rodbinske veze. A nadam se da sam o tome dao i svoj jasan stav i platio dobru cijenu pa me zato u BiH i izbjegavaju. Ali ja tu živim i to je moja BiH, koliko i nečija druga… Ni više, a ni manje… Živ mi bio”, zaključio je za kraj Enis Bešlagić.