EXIT završen uz zabilježenih 200.000 posjetilaca

exit222

Završen je 18. EXIT festival u Novom Sadu sa brojem od gotovo 200.000 posjetilaca koji su tokom četiri noći i dana prošli kroz festivalske kapije.

Osvojena titula europskog šampiona sinoć je imala proslavu dostojnu ovog historijskog uspjeha za izjednačen dnevni rekord od 55.000 ljudi na Petrovaradinskoj tvrđavi i dosad najveće finale Exita, saopćeno je iz Press službe EXIT-a.

Za non-stop slavlje na svim binama i euforiju kakva još nije viđena lično su se pobrinuli David Guetta, Martin Garrix, Alice Merton, Nina Kraviz, Joseph Capriati, Asian Dub Foundation, ZHU, Tale of Us, Asphyx, DJ Tennis, Red Axes, Elderbrook i brojni drugi.

Ovogodišnje izdanje festivala od starta je premašilo dosadašnja zahvaljujući novoj produkciji glavne bine čiju su publiku već od prve noći raspametili Migos, ali i američka rokerka LP, te art-pop ikona Fever Ray.

Petak i subotu su obilježili koncerti rege kralja Zigija Marlija, repera hitmejkerskog dodira Frencha Montane, historijski nastup dive beskrajnog talenta Grace Jones i sjajno raspoloženi Ofenbach.

Novi spektakularni izgled i ove godine prikazala je mts Dance Arena koja je sva četiri dana zadržala pun kapacitet do samog zatvaranja uz tehno ikonu Ričija Hawtina, elektronskog genijalca Macea Plexa, house kralja Solomunai jednu, jedinu i uvijek drugačiju Ninu Kraviz, koja je drugu godinu zaredom zatvorila cijeli EXIT uz glasne ovacije publike iz više od 70 zemalja svijeta koji su joj izvukli i osmijeh i suze na lice, navodi se u saopćenju.