Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

netflix

Film Jennifer Aniston i Adama Sandlera ruši rekorde gledanosti

sandler aniston

Sandler i Aniston u filmu glume Nicka i Audrey Spitz, njujorškog policajca i frizerku, zaljubljenicu u romane o misterioznim ubistvima

Prema podacima Netflixa o prihodima u drugom tromjesečju, objavljenim u srijedu, film “Murder Mystery” je u prvom mjesecu streaminga pogledan u nevjerovatnih 73 miliona kućanstava.

Pored toga, Netflix je prije nekoliko sedmica objavio kako je film nakon objavljivanja krajem juna imao najbolje vikend otvaranje među njihovim originalnim filmovima, pa je u prva tri dana pogledan na 30,869,863 korisničkih računa.

Kasnije su pomno i obrazložili brojke rekavši da je u SAD-u i Kanadi sveukupan broj gledatelja bio 13,374,914 dok je u ostatku svijeta 17,494,949.

Sandler i Aniston u filmu glume Nicka i Audrey Spitz, njujorškog policajca i frizerku, zaljubljenicu u romane o misterioznim ubistvima.

Na nekom letu par se upoznaje s tajanstvenim Evropljaninom koji ih poziva na ekskluzivnu plovidbu megajahtom milijardera. Odazivaju se pozivu i dok su bili na brodu milijarder je ubijen, a sumnja ostalih putnika pada na dvoje uljeza.

Film je razvijan tokom 2012. godine i zamišljen za zvijezdu Charlize Theron koja ga je morala propustiti zbog trudnoće. Sandler se u projekt uključio 2013. godine, a iako su se kao njegovi partneri u filmu spominjali Emily Blunt i Colin Firth, oni su zanijekali bilo kakvu povezanost s projektom.

Film je jedan od osam filmova koje je Sandler potpisao s Netflixom. Prva četiri ugovorili su 2014. godine, a potom još četiri filma tri godine kasnije.

Ni dosadašnji filmovi ne mogu mu se pohvaliti s dobrim kritikama, ali Netflix je dao naslutiti da su svi naslovi bili među najpopularnijima u vrijeme kad su objavljeni.