Gisele Bundchen ne ustaje iz kreveta bez 120.000 dolara dnevno

gisele 35

Iako je u aprilu rekla zbogom modnim pistama, 35-godišnja brazilska ljepotica Gisele Bundchen i dalje je uvjerljivo najbolje plaćena svjetska manekenka. I to, devetu godinu zaredom.

Na najnovijoj “Forbesovoj” listi manekenki s najvećim zaradama u periodu od juna 2014. do juna 2015. godine, Gisele je na prvome mjestu sa zaradom od 44 miliona dolara, čak 35 miliona više od dvije prve pratilje, Brazilke Adriane Lime i Engleskinje Care Delevigne koje su zaradile po devet miliona dolara.

Na trećem mjestu je holandska ljepotica Doutzen Kroes koja je u spomenutom periodu zaradila 7,5 miliona dolara.

Za razliku od Linde Evangeliste, jedne od slavnih supermodela iz 90-ih godina prošlog stoljeća, koja je izazvala veliku buru izjavom kako ne ustaje iz kreveta za manje od deset hiljada dolara, u magazinu “Forbes” su izračunali kako Gisele ne ustaje iz kreveta za manje od 120.547 dolara dnevno.

Majku dvoje djece i suprugu zvijezde američkog nogometa i New England Patriotsa Toma Bradyja, “Forbes” svrstava na 89. mjesto najmoćnijih žena svijeta, a nalazi se i na četvrtom mjestu sto najuticajnijih slavnih osoba svoje zemlje na listi brazilskog “Forbesa”. Ispred nje su Pele, Paulo Coelho i Neymar.

Giselino ukupno bogatstvo se procjenjuje na 386 miliona dolara, a njena godišnja zarada najvećim dijelom dolazi od unosnih reklamnih ugovora s brendovima Chanel, Under Armour, Pantene, H&M, Carolina Herrera, Isabele Marant, Stuart Weiztman, Balenciaga…

Prvi se put među deset najbolje plaćenih svjetskih manekenki pojavila članica klana Kardashian/Jenner, 19-godišnja Kendall Jenner je i najmlađa na toj listi, nalazi se na osmom mjestu s godišnjom zaradom od četiri miliona dolara, prvenstveno zahvaljujući angažmanu za brendove Givenchy, Fendi, Calvin Klein, Topshop i Balmain.