Matthew McConaughey

Građani žele slavnog glumca za guvernera

matthew (1)

Ukoliko bi se zaista kandidovao i pobijedio, glumac bi postavio i važan presedan da neko izvan dvije najveće partije može da dospije do visoke funkcije

Matthew McConaughey mogao bi da krene stopama Arnolda Schwarzeneggera i uđe u političke vode, a nova anketa pokazuje da bi imao ogromnu prednost u guvernerskoj trci u Teksasu.

Dok Matthew McConaughey vaga da li da uđe u politiku i kandiduje se za guvernera Teksasa, možda bi nova anketa mogla da ga mu pomogne u odluci, piše Sky News.

Pedesetjednogodišnji holivudski glumac i rođeni Teksašanin, koji već neko vrijeme razmišlja o političkom angažmanu, izraziti je favorit ispitanika u anketi Dallas morning newsa i Univerziteta u Teksasu.

Čak 45 odsto učesnika ankete reklo je da bi glasalo za McConaugheya, naspram 33 odsto onih koji bi stali iza trenutnog guvernera Grega Abbota.

Ostatak je rekao da bi glasao za nekog drugog kandidata.

Iako za sada nije preduzeo nikakve korake, podaci pokazuju da oskarovac ima dvocifreno vodstvo u odnosu na republikanskog guvernera.

„Matthew McConaughey dobija ogromnu podršku zbog svoje popularnosti i prepoznatljivosti imena, koje izaziva ponos i predstavlja uspjeh čitavog Teksasa“, kaže politički analitičar Mark Owens za Dallas morning news.

Ukoliko bi se zaista kandidovao i pobijedio, glumac bi postavio i važan presedan da neko izvan dvije najveće partije može da dospije do visoke funkcije.

McConaughey je ranije kritikovao i demokrate i republikance, osuđujući čitav politički sistem koji vidi kao glavni problem i razlog zašto su ljudi izgubili povjerenje u političare.

„Obje strane su izgubile naše povjerenje, što je dovelo do toga da smo izgubili povjerenje u nas kao narod“, rekao je nedavno u emisiji Hugh Hewitt show.