Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Grupa Blondie u maju izdaje 11. album

blondie33

Američka grupa Blondie 5. maja izdat će jedanaesti studijski album pod nazivom “Pollinator” ostvaren u saradnji s brojnim eklektičnim muzičarima, među kojima su Sia i Nick Valensi iz grupe The Strokes, piše Guardian.

Članovi grupe Blondie, Debbie Harry, Chris Stein, Clem Burke, Matt Katz-Bohen, Leigh Foxx i Tommy Kessler na albumu će uz pomenute muzičare ugostiti Charli XCX, Deva Hynesa, Davea Siteka i Johnnyja Marra, a u nekim pjesmama nastupaju Laurie Anderson i Joan Jett, prenosi Hina.

“U snimljenim materijalima sudjelovali su svi… osjećamo se međusobno povezanima. Ovo je svetkovina recikliranja!, rekla je Harry o svojim saradnicima.

Album je sniman u trenutno zatvorenom njujorškom studiju ‘The Magic Shop’, u kojemu je svoja posljednja dva albuma dovršio i David Bowie.

Članovi grupe kažu da novi studijski uradak, koji na tržište stiže 40 godina nakon debija grupe Blondie, ‘njihovim fanovima donosi moderniji pristup klasičnome, vintage soundu’ jedne od najutjecajnijih američkih grupa. Prvijenac grupe Blondie izišao je 1976., a ‘Pollinatoru’ je 2014. prethodio album ‘Ghosts of Download’.