Pelješac

Halid Bešlić gradi luksuznu vilu u Hrvatskoj, zemljište platio kešom

Foto: Arhiv

Bešlić je zemljište platio gotovinom, kako pokazuje vlasnički list, budući da na njemu nema nikakvih tereta

Halid Bešlić nedavno je kupio zemljište u Dračama na poluotoku Pelješcu, gdje planira izgraditi kuću, javljaju hrvatski mediji.

Naš poznati pjevač, koji uživa veliku popularnost i u Hrvatskoj, odlučio se za ovu lokaciju nakon što je iznajmio kuću u istom mjestu, gdje je boravio mjesec dana nakon operacije srca, tokom koje su mu ugrađena dva stenta u Sarajevu. Tada su mu društvo pravili supruga Sejda, a pridružio im se i sin Dino s porodicom, koji inače živi u Njemačkoj.

Čini se da Halid nije čekao dugo od trenutka kupnje zemljišta do podnošenja zahtjeva za građevinsku dozvolu. Kupio je pašnjak površine od 400 kvadratnih metara, a papiri za uknjiženje primljeni su 23. januara ove godine. Iz vlasničkog lista vidljivo je da je ugovor o kupoprodaji nekretnine ovjeren 16. augusta 2022. godine.

Bešlić je zemljište platio gotovinom, kako pokazuje vlasnički list, budući da na njemu nema nikakvih tereta. S obzirom na navedeni datum, jasno je da se pjevač odlučio na kupovinu zemljišta dok se odmarao u iznajmljenoj kući u Dračama na Pelješcu nakon operacije i ugradnje stenta.

Halidova prva komšinica biće Figen Kačapor, Turkinja s bečkom adresom, koja je čak bila i Miss turske dijaspore, a posjeduje zemljište uz njegovo. Radi se o supruzi vlasnika nekada jedne od najpoznatijih sarajevskih diskoteka, u kojima su nastupali i sam Halid, ali i Dino Merlin, Šaban Šaulić, Željko Joksimović, Severina, Nina Badrić…