Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera otpjevali naslovnu temu TV serije

orient express

Velike muzičke zvijezde Halid Bešlić i Dražen Žerić Žera izvode naslovnu numeru za TV seriju “Dobrodošli u Orient Express”. Pjesmu “Men’ se čini” snimali su ovih dana u Sarajevu kako bi bila spremana do 3. marta, kada kreće svjetska distribucija nove humorističke serije koju publika željno očekuje.

Muziku i tekst je uradio Mirko Šenkovski Geronimo, a aranžman Samir Kadirić, koji je odsvirao i harmoniku za ovu pjesmu. Na gitari je odsvirao Dragomir Herendić Dragianni, klavijature Laris Pašalić, bas gitaru Zvjezdan Marjanović, bubanj Ante Akrap, dok su vokale otpjevali Vlatka Kopić, Damjan Pirović i Geronimo. Mix i mastering pjesme urađen je u studiju Hard Work iz Slavonske Požege, a instrumentalni dio numera urađen je u studiju “Amadeus” Marina Meštrovića.

Inače, za serijom čija je digitalna premijera zakazana na digitalnoj platformi DEPO ZONA vlada veliki interes i već je preko hiljadu gledalaca iz BiH, ali čitavog svijeta (Austrija, Njemačka, Kanada, SAD, Kanada, Švicarska, Slovenja, Hrvatska) izvršilo kupovinu prava na gledanje serijala u predprodaji koja traje do same premijere 3. marta u 20h, po cijeni od 2.39 eura (4.67 KM).

Nakon premijere, cijena gledanja jedne epizode će biti 0.99 eura (1,94 KM), dok će opcija gledanja čitavog paketa od 6 epizoda u periodu od mjesec dana koštati samo 2.99 eura (5,85 KM).

Publika širom svijeta će tako moći gledati prvu polusezonu od 6 epizoda (u trajanju po 25 minuta) TV serije “Dobrošli u Orient Express”.

Podsjećamo, Radi se o velikom TV projektu koji nastaje  po ideji i konceptu Jasmina Durakovića, poznatog po pokretanju nekih od najuspješnijih tv serija u proteklih 20 godina (Viza za budućnost, Pozitivna geografija, Lud zbunjen normalan), dok je scenarista Dževad Hadžić.

Glavni junaci ove serije su sarajevski hotelijer Sudo (Mirvad Kurić) i turistički radnik Hoki (Emir Hadžihafizbegović) u borbi za opstanak u vremenu socijalne krize. Pored ove dvojice izuzetnih glumaca, u seriji velike uloge igraju: Bojana Gregorić, Vanesa Glođo, Ivo Gregurević, Saša Petrović, Andrea Aković, Haris Burina, Slaven Knezović, Klara Mučibabić, Edhem Husić, Armin Omerović, Staša Dukić, Nedim Malkočević i mnogi drugi.

Sponzor serije je domaća kompanija Klas.

Premijerno gledanje TV serije na digitalnim platformama i putem interneta je novost u BiH i regionu, ali ne i u svijetu. Fenomenalni uspjeh Netflixa, ali i drugih sličnih platformi posljednjih godina drastično mjenjaju navike tv gledalaca i ovaj način gledanja omiljenih tv serija sve više postaje praksa svjetskih producentskih, tv i filmskih kuća.

Premijerno gledanje TV serije “Dobrodošli u Orient Express” će se naplaćivati ali je DEPO, kao glavni producent serije, odlučio da publici u BiH i regiji te našoj dijaspori širom svijeta zadovoljstvo premijernog gledanja serije, za koju se očekuje da će biti veliki hit, omogući po popularnim i prihvatljim cijenama.

Inače, DEPO ZONA prikazivanje ove serije radi u suradnji sa globalnim video servisom Vimeo, te će publika ovu seriju moći gledati, osim na svojim računarima, telefonima i tabletima, i na Smart televizijskim aparatima.

Budite aktivni sudionik novog vremena i mogućnosti, a ekipa serije “Dobrodošli u Orient Express” obećava atraktivnu TV zabavu za čitavu porodicu!

Za sve informacije i dodatne upite o seriji i mogućnostima njenog premijenog gledanja, možete se obratiti mailom: depozona@depo.ba.