Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Holivudski glumac povrijeđen u saobraćajnoj nesreći, automobil se prevrnuo

Will Ferrell

Vozač koji je vozio Toyotu udario je u terenac u kojem je bio popularni holivudski glumac, te se prevrnuo na cesti, piše američki portal TMZ.

Will Ferrell (50) u autu je bio sa prijateljima, muškarcem koji je bio za volanom i 27-godišnjom ženom koja je navodno sjedila straga.

– Vozač Toyote je očito zaspao i zabio se u stražnji dio terenca zbog čega je on udario u zid koji razdvaja dvije saobraćajne trake i okrenuo se bočno – rekao je policajac koji je bio na mjestu nesreće.

Ferrell je lakše ozlijeđen i prema snimci, koju su objavili američki mediji, bolničari su ga odvezli vozilom Hitne pomoći dok je on pričao s nekime preko mobitela.

Njegova suputnica je navodno ozbiljno ozlijeđena jer nije imala svezan pojas te je obilno krvarila na mjestu nesreće.

Ferrell se sa prijateljima vraćao iz srednje škole Oceanside u kojoj je imao predstavu. Tamo se pojavio kao lik Ron Burgundy kojeg je utjelovio u komediji “Anchorman: The Legend of Ron Burgundy”. Riječ je o izmišljenom televizijskom voditelju iz sedamdesetih godina u San Diegu.

Ferrell je od 2000. u braku sa švedskom glumicom Vivecom Paulin (48) te imaju sinove Magnusa (14), Mattiasa (11) i Axela (8) koji su krenuli “njihovim stopama”.