Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Instagram zvijezda ubijena za volanom Porschea u centru Bagdada (FOTO / VIDEO)

tara fares

Instagram zvijezda Tara Fares ubijena je jučer u Bagdadu, javljaju svjetski mediji. Influencerica je pogođena s tri metka dok se vozila u Porscheu u centru Bagdada, a ozljedama je podlegla u bolnici.

Policija je odmah počela istragu o počiniteljima i motivu ubistva, a izgleda da je ovo već drugo ubistvo žene iz svijeta mode i ljepote u Iraku u posljednjih nekoliko mjeseci.

Tara se žestoko protivila pravilima života žena u Iraku, te je na svom Instagramu često govorila o diskriminaciji. Skupila je gotovo tri miliona pratitelja na Instagramu i naizgled živjela kao i ostatak njenih vršnjakinja u svijetu – šminkala se, mijenjala boju kose, fotkala selfieje i putovala. Međutim, njen život u Iraku nije bio nimalo lagan.

Odmah nakon objave o njenoj smrti, njeni pratitelji, ali i Instagram zajednica širom svijeta, zaključili su da je ubijena jer je živjela život koji joj je odgovarao.

“To je zbog fotografija, kose, šminke i tetovaža. Radila je sve što i ostale cure njene dobi”, pišu pratitelji pokojne Tare.

“Svi oni koji nalaze opravdanje ubici ove djevojke samo zato što je živjela kako ostatak djevojaka na planetu sudionici su u njenom ubistvu”, napisao je irački aktivist i satiričar Ahmad al-Basheer.

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

?

Objavu dijeli Tara Fares | تاره فارس (@its.tarafares)