Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ispovijest manekenke iz Tuzle koja je rođena kao muškarac

pejic

Sa 16 godina je radila u McDonald'su, a samo nekoliko godina kasnije Andreja Pejić jedna je od najtraženijih manekenki na svijetu koja revije nosi za neke od najprestižnijih modnih imena kao što su Marc Jacobs, Michalsky i Rosa Clara.

Javnosti je postala poznata nakon što ju je Jean Paul Gaultier angažirao za svoju završnu jesensku reviju u Parizu u junu 2010. godine. Rođena je kao muškarac 1991. godine u Tuzli, a sredinom 2014. godine promijenila je spol jer se, kako je rekla, oduvijek i osjećala kao žena. Australska manekenka sada je za ES Magazine progovorila o svom odrastanju i transformaciji.

– Kad sam bila mala, ideja o tome da ću se jednog dana probuditi kao žena činila se kao iz bajke. Maštala sam o tome da ću upoznati vješticu koja bi pomogla oko transformacije. Od trenutka kad sam saznala da je to zbilja moguće, znala sam da ako se dogodi da će to biti najbolji dan za mene ikad. I bio je – priznala je.

Kad je promjena spola u pitanju majka ju je oduvijek podupirala, no ocu je trebalo neko vrijeme da prihvati cijelu situaciju.

– Nikad nisam ni pomislila da ću o promjeni spola govoriti ovako javno. Da sam u nekoj drugoj profesiji, vjerovatno niko ne bi ni znao kroz što sam prošla. No sada svi znaju, pa nakon odlaska na spoj, ne moram brinuti o tome kad će moj pratilac saznati istinu o meni – govori Andreja.

Otkrila je da je trenutačno u vezi s njujorškim agentom a nekretnine.

– Super nam je. Najbolji dio svega je taj što me vidi kao i svaku drugu djevojku, zato smo još više povezani – iskrena je Andreja. Dodala je da je jako važno da ljudi odaberu što tačno žele biti.

– Gay ili hetero. Muško ili žensko – govori Andreja na temelju svog iskustva. Kaže kako svoju prošlost ne želi skrivati.

– U jednom trenutku sam samo shvatila da se ne trebam sramiti svoje prošlosti. Svoju priču mogu pričati bez i da se manje osjećam ženom. Ja sam zapravo rođena kao žena, samo mi je trebalo neko vrijeme da to zbilja postanem – zaključila je Andreja.