SHOWbuzz

George Michael

Iz nasljedstva izostavio partnera, evo kome je ostavio 100 miliona funti

04/06/2019

Nakon dvije godine od smrti, otkriven sadržaj oporuke

Iako je George Michael umro na Božić 2016. godine, britanski mediji javljaju detalje oporuke danas, pune dvije godine od događaja koji je potresao muzičku scenu.

Jedan od najpoznatijih pjevača na Otoku, bivši član grupe Wham!, idol žena i muškaraca širom svijeta i borac za LGBT prava, umro je u svomu domu, a pronašao ga je njegov tadašnji partner Fadi Fawaz. Kao uzroci smrti navode se miokarditis i masna jetra, što su brojni mediji povezali s pjevačevom sklonošću alkoholu.

The Sun piše kako čovjek s kojim je Michael proveo posljednje svoje godine, njegov dečko Fadi, nije uključen u raspodjelu nasljedstva vrijednog gotovo 100 miliona funti (97,6 miliona). U oporuci nije ni pjevačev bivši partner Kenny Goss s kojim je bio u vezi petnaest godina.

Svoje je imanje i novac George Michael, pišu dalje, odlučio ostaviti porodici – sestrama Melanie i Yiodi ostavio je po pola nasljedstva, a svaka je postala vlasnica jednog od dva pjevačeva doma u Londonu.

Ocu Kyriacosu ostavio je staju s konjima za utrke, a humanitarni fond The Mill dobio je njegove umjetnine i antikvitete, uključujući i klavir koji je prethodno pripadao Johnu Lennonu.

Ostatak imovine ostavio je svojim bliskim prijateljima – bivšoj pratećoj pjevačici Wham-a Shirlie Kemp, producentu Davidu Austinu, porodičnoj prijateljici Soniji Bird, publicistkinji Connie Filippello, rođaku Alexu Georgiou, modelu Kay Beckenham i prijateljici Michelle May.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.