Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

film 1917

Izet Bučo je ranjen 1994. godine u Goraždu, sinoć je osvojio Oscara

1917

Izet Bučo na svom instagram profilu napisao je da je rad na filmu 1917 vjerovatno najteži projekat na kojem je radio. “Dobro je vidjeti da se težak rad nagrađuje”, napisao je Bučo

Neobični put Izeta Buče, koji je Bosnu i Hercegovinu napustio ratne 1994. godine, kada je kao hitan medicinski slučaj evakuiran od UN-ove misije iz Goražda, oduševio je ovih dana bosanskohercegovačku javnost nakon što je Izet, zajedno sa svojim timom, osvojio tri nagrade na 92. dodjeli Oscara za film 1917.

Bučo je Bosnu i Hercegovinu napustio ratne 1994. godine. Kao hitan medicinski slučaj evakuisan je od strane UN-a iz Goražda.

Stigao je na liječenje u Veliku Britaniju, pateći od teških tjelesnih povreda koje su bile uzrokovane padom granate. Imao je tešku povredu ramena, amputirane prste na rukama, te gelere u glavi. Doktori nisu vjerovali da će preživjeti.

Nakon brojnih operacija i teškog oporavka, Bučo je upisao Mulitmedia grafički fakultet i tada počinje njegova uspješna karijera u filmskim postprodukcijama.

Izet Bučo je odavno cijenjeno ime u Holivudu. Radio je 2D Compositing, rotoscoping i vizualne efekte na brojnim slavnim filmovima kao što su Harry Potter, 300: Rise of an Empire, Maleficent, Robin Hood, X-Men: The Last Stand, Skyfall, Mission Impossible, Lion King, Wonder Woman i mnogi drugi.

Njegov najveći uspjeh desio se sinoć na 92. dodjeli Oscara. Film „1917“ odnio je tri nagrade, među kojima je i nagrada za najbolje vizualne efekte, na kojima je, zajedno sa svojim kolegama radio Izet Bučo.

Izet Bučo na svom instagram profilu napisao je da je rad na filmu 1917 vjerovatno najteži projekat na kojem je radio. “Dobro je vidjeti da se težak rad nagrađuje”, napisao je Bučo.

 

View this post on Instagram

 

Probably hardest project I ever did. It’s good to see hard work get rewarded

A post shared by Izet Buco (@izetbuco) on