Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kraljevski "problemi"

Izgleda se malo zagužvalo u Kensingtonskoj palači

meghan harry kensingtonska

Kraljičin rođak, vojvoda od Gloucestera (74) i njegova supruga Birgitte (72), žive “vrata do vrata” s vojvodom i vojvotkinjom od Cambridge

Princ Harry i njegova supruga, Meghan, mogli bi se uskoro iseliti iz Kensingtonske palače, piše The Sun.

Vojvoda i vojvotkinja od Sussexa smjestili su se u “skromnoj kućici” s dvije spavaće sobe, u dijelu Kensingtonske palače poznatom kao Nottingham House, nakon što su se uzeli u maju ove godine.

Princ Harry je živio tamo i dok je bio neoženjen.

No, s bebom na putu, kraljevski par bi malo prostraniji dom, piše The Sun.

Kensingtonskoj palači ne nedostaje luksuznog smještaja, no ne nedostaje ni “stanara”. I Prince William i Kate Middleton žive u istoj palači, ali oni raspolažu s 20 soba.

Kensington je i rezidencija vojvode i vojvotkinje od Gloucestera, zatim vojvode i vojvotkinje od Kenta, te princa i princeze Michael od Kenta. A, tu su i princeza Eugenie i njen muž Jack Brooksbank.

Ovo su svi stanari Kensingtonske palače (FOTO The Sun)

Kraljičin rođak, vojvoda od Gloucestera (74) i njegova supruga Birgitte (72), žive “vrata do vrata” s vojvodom i vojvotkinjom od Cambridge, Williamom i Kate, a njima je na raspolaganju “kućica” s 21 sobom.

Princ Harry je navodno upravo za taj dio palače kazao da ga vidi kao savršeno mjesto za podizanje porodice.

No, izvor The Suna tvrde da Brigitte, inače rođena Dankinja, ni ne pomišlja da se iseli.

“Birgitte ne želi otići. A zašto bi baš ona?”, citirao je Daily Mail prijatelja vojvotkinje od Gloucestera.

Vojvoda od Gloucestera (74) i njegova supruga Birgitte (72): Rođena Dankinja ni ne pomišlja na selidbu

“Ona i njen suprug još uvijek rade puno radno vrijeme kao članovi The Firma i njima je lično njeno visočanstvo dalo taj stan.”

S obzirom da vojvotkinju od Gloucestera čini se baš i ne dotiče puno to što Harry i Meghan čekaju bebu i što im treba veći stan, mladi kraljevski par razmišlja da napusti palaču.

Drugi izvor iz kraljevske porodice potvrdio je te nakane, ali…

“Harry i Meghan žele se preseliti, trebaju više prostora, ali ne žele živjeti pokraj vrata Williama i Kate. Catherine i Meghan žive vrlo različite živote. Nema razloga zašto njihova londonska kuća mora biti u palači Kensington. Postoji mnogo drugih mogućnosti, uključujući kupovinu vlastitog stana”, rekao je izvor.

Dio Kensingtonske palače gdje žive Meghan i Harry (FOTO The Sun)

Što se službenog stava Kensingtonske palače tiče, glasnogovornik je samo zanijekao da su Harry ili Meghan bacili oko na rezidenciju vojvode i vojvotkinje od Gloucestera.