Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iznenađujući obrt u smrti Instagram manekenke (FOTO)

McNamara

Grčke vlasti vjeruju da si je 20-godišnja australska Instagram manekenka Sinead McNamara koja je preminula prošle sedmice u Grčkoj, sama oduzela život.

Pronađena je bez svijesti, zapletena u užad na superjahti u vlasništvu meksičkog biznismena Alberta Bailleresa, koji se nalazi na čelu druge najveće rudarske kompanije u toj zemlji, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 9,6 milijardi dolara.

Iako su liječnici u lokalnoj bolnici dali sve od sebe, ubrzo je pala u komu, a preminula je tokom leta prema bolnici u Ateni.

McNamara, koja potječe iz mjesta Port Macquarie na sjeveru Novog Južnog Walesa, radila je četiri mjeseca kao stjuardesa na jahti Mayan Queen IV.

“Sudeći prema svemu, sama si je oduzela život. Očekujemo da će to potvrditi i obdukcija narednih dana”, rekao je djelatnik policija za The Sunday Times.

Sunkissed little munchkin ? W/ @ecotan

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on

Dvije sedmice prije smrti, McNamara je objavila šifrirani status na Instagramu, koji sad poprima posve drugo značenje.

“Moja glava je posvuda. Vratite me u vremena kad mi jedina misao nije bila kako rastvoriti lubanju”, napisala je.

Policija iz Kefalonije rekla je za The Australian da policija iz Argostolija istražuje smrt mladog modela, a iako su grčki mediji objavili da se čini da smrt nije bila nasilna, policija i dalje sve istražuje.

Njena majka i sestra putovale su u Grčku, kad su doznale da je preminula.

Blurry Sunday’s ?

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on

“Dobio sam najgoru vijest u životu, Sinead je preminula”, napisao je njen brat Jake na društvenim mrežama.

Samo četiri dana prije smrti Sinead je na Facebooku čestitala sestri rođendan i napisala da jedva čeka da se vide za pet dana.